Oana Roman, revoltată după ce a testat cel mai scump sendviș din România. Prețul a stârnit o reacție acidă din partea vedetei
În perioada sărbătorilor de iarnă, din cauza Crăciunului și a petrecerii de Anul Nou, programul de somn a suportat câteva modificări. Din această cauză, multe persoane au dezvoltat obiceiuri mai puțin benefice, care le pot afecta odihna.
1. Înainte de a merge la culcare, închide căldura
Se recomandă să dormi într-o cameră puțin mai rece pentru a te asigura că temperatura creierului rămâne mai mică decât temperatura din restul corpului tău, deoarece acest lucru duce la o calitate mai bună și la un somn netulburat.
2. Nu mai mânca înainte de ora de somn
„Este întotdeauna mai bine să încercați să mâncați cât mai devreme posibil, astfel încât stomacul dvs. să aibă suficient timp pentru a produce digestia”, a delcarat Dr. Cooper pentru The Sun.
3. Oprește telefonul mobil
Potrivit jurnalului academic „Sleep Medicine Reviews”, lumina albastră de pe dispozitivele digitale afectează în mod direct producția de melatonină, hormonul responsabil cu reglarea ritmului circadian, fapt care poate provoca senzația de oboseală.
4. Ai nevoie de mai multă lumină naturală
Din cauza pandemiei de coronavirus, mulți oameni s-au izolat în case și nu au mai ieșit să se plimbe în aer liber. Poate și din cauza anotimpului rece, preferați să vă urcați în mașină pentru a ajunge la o destinație anume.
Hope Bastine, psiholog și expert rezident SIMBA a declarat că este important să ieșiți afară. „Prea puțină lumină solară în timpul zilei poate duce la probleme precum tulburarea afectivă sezonieră și hipersomnia - o afecțiune care face dificilă starea de veghe din timpul zilei.”
5. Alcoolul poate afecta somnul
Experții de la Hilarys spun că consumul de alcool înainte de culcare vă poate perturba odihna și poate avea un impact asupra calității somnului.
6. Cafeaua vă afectează somnul
Cafeaua trebuie consumată dimineața sau la prânz, bineînțeles, nu seara înainte de culcare. Veți avea prea multă energie și nu veți mai putea să adormiți.
7. Nu faceți mișcare înainte de somn
Exercițiile fizice vă dau energie, acest obicei vă poate afecta calitatea somnului, se poate chiar șă nu mai puteți adormi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: lipsa somnului obiceiuri odihna programul de somn somn