Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți
Busu a spus la ce temperaturi...
Înțepăturile de țânțari sunt caracteristice vremii mai calde. Majoritatea înțepăturilor de țânțar sunt inofensive, dar unele pot provoca complicații. S-ar putea să nu observați când vă mușcă un țânțar, dar umflătura pe care o lasă provoacă o senzație de mâncărime persistentă chiar și câteva zile întregi.
Iată 7 remedii naturale care te scapă de mâncărime:
1. Fulgii de ovăz
Fulgii de ovăz pot ameliora mâncărimile și umflăturile deoarece conțin compuși speciali, care au calități antiiritante.
Fă o pastă de ovăz amestecând cantități egale de ovăz și apă într-un bol până când obții o substanță asemănătoare unui pansament. Puneți puțină pastă pe o lavetă și țineți-o pe pielea iritată timp de aproximativ 10 minute. Apoi ștergeți zona cu un șervețel.
2. Gheață zdrobită
Temperaturile reci și gheața pot reduce inflamația. De asemenea, frigul amorțește pielea, ceea ce vă poate oferi o ușurare imediată, dar pe termen scurt. Clinica Mayo recomandă folosirea unui pachet rece sau a unei pungi umplute cu gheață zdrobită pentru a ameliora mâncărimile provocate de o înțepătură de țânțar.
3. Miere
Are multe proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. A fost folosită de sute de ani ca tratament pentru afecțiuni precum durerile de gât până la lovituri și vânătăi.
4. Aloe vera
O plantă de uz casnic comună, aloe vera are multe utilizări dincolo de decorarea rafturilor. S-a demonstrat că gelul are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la vindecarea rănilor minore sau la calmarea infecțiilor.
5. Bicarbonat de sodiu
Găsit în aproape fiecare bucătărie, bicarbonatul de sodiu are o multitudine de utilizări - de la coacerea pâinii la curățarea canalizărilor. Altfel bicarbonatul de sodiu poate oferi, de asemenea, ușurare în cazul unei înțepături de țânțar.
Amestecați 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă pentru a crea o pastă. Aplicați-o pe mușcătura de insecte și lăsați-o să acționeze timp de 10 minute înainte de a o spăla.
6. Busuioc
Planta parfumată de busuioc este un ingredient cheie al multora dintre rețetele tale italiene preferate, dar este și un remediu împotriva mușcăturilor de țânțari. Studiile sugerează că un compus chimic numit eugenol, care se găsește în busuioc, ar putea ameliora mâncărimile pielii.
Fierbeți 2 căni de apă și adăugați frunze de busuioc uscate. Lăsați amestecul să se infuzeze până când se răcește. Apoi, înmuiați o lavetă în lichid și frecați-o ușor pe mușcăturile de țânțar.
7. Oțet
Timp de secole, oțetul de mere a fost folosit ca remediu natural pentru a trata multe afecțiuni medicale, de la infecții la probleme de glicemie.
Dacă ai o mușcătură care te mănâncă, pune o picătură de oțet pe ea. Oțetul poate ajuta la reducerea senzațiilor de usturime. De asemenea, poate acționa ca un dezinfectant natural dacă te-ai scărpinat prea mult.
Citește și: Apa cu lămâie, efectul advers despre care nimeni nu vorbește. AVERTISMENTUL nutriționiștilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: intepaturi de tantari remedii naturale sănătate
Busu a spus la ce temperaturi...
Neti Sandu vine cu...