Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Pizza este un fel de mâncare care îşi are originea în Napoli, Italia, şi este servită acolo şi în prezent. Cu toate acestea, reţetele de pizza diferă în funcţie de regiune, iar unele abia dacă seamănă cu versiunile originale italiene, notează Agerpres.
Deşi este imposibil de ştiut cu certitudine, ziua pizza ar fi început în secolul al X-lea în Napoli, Italia. Acesta este momentul în care înregistrările arată pentru prima dată prezenţa a ceea ce a devenit astăzi pizza modernă. Istoria ei a început ca o simplă pâine plată unsă cu sos şi presărată cu brânză. Probabil primii oameni care au făcut-o ca o gustare creativă pentru familiile lor nu au avut nicio idee despre senzaţia pe care au stârnit-o şi despre ceea ce avea să devină.
Se estimează că prima zi a pizza din zilele noastre sărbătorită la 9 februarie (#PizzaDay) a început probabil cândva la începutul anilor 2000, dar indiferent de momentul în care a început, acum merită să fie sărbătorită în fiecare an! De altfel, pe parcursul unui an sunt şi alte zile dedicate acestui preparat.
Rețetă delicioasă de aluat de Pizza. Iată cum poți face cel mai pufos blat
Ingrediente:
300 g făină
3 grame drojdie uscată
30 ml ulei de măsline
jumătate lingurita rasă zahăr
200-220 ml apă călduță
1 vârf de cuțit sare
Mod de preparare:
Făina se cerne într-un vas, se adaugă drojdia uscata și se amesteca. Punem zaharul și sarea, apoi 170 ml de apă.
Se frământă aluatul, daca faina mai cere se mai adaugă apa.
Se frământă adăugând puțin cate puțin uleiul.
Se face o bila și se crestează-n cruce cu un cuțit, apoi se acoperă și se lasă la dospit.
După ce aluatul a crescut, se întinde foaia după dimensiunea tăvii.
Tava se tapetează cu hârtie de copt sau se unge cu puțin ulei și se tapetează cu faina.
Se pune blatul de pizza, peste care puteți adăuga ingredientele dvs preferate.
Se lasă 15-20 de minute să crească, apoi se coace la foc potrivit spre mare, la 200-220 de grade.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: aluat blat pufos rețetă ziua internationala pizza
Daniela Simulescu, astrolog DC...