9 februarie - Pizza Day. Ziua Internațională a celui mai adorat fel de mâncare. Secretul unui blat pufos
Data publicării:
Astăzi este Ziua Internațională a Pizza. Iată cum poți prepara cel mai pufos și delicios aluat. 

Pizza este un fel de mâncare care îşi are originea în Napoli, Italia, şi este servită acolo şi în prezent. Cu toate acestea, reţetele de pizza diferă în funcţie de regiune, iar unele abia dacă seamănă cu versiunile originale italiene, notează Agerpres. 

 

Deşi este imposibil de ştiut cu certitudine, ziua pizza ar fi început în secolul al X-lea în Napoli, Italia. Acesta este momentul în care înregistrările arată pentru prima dată prezenţa a ceea ce a devenit astăzi pizza modernă. Istoria ei a început ca o simplă pâine plată unsă cu sos şi presărată cu brânză. Probabil primii oameni care au făcut-o ca o gustare creativă pentru familiile lor nu au avut nicio idee despre senzaţia pe care au stârnit-o şi despre ceea ce avea să devină.

 

Se estimează că prima zi a pizza din zilele noastre sărbătorită la 9 februarie (#PizzaDay) a început probabil cândva la începutul anilor 2000, dar indiferent de momentul în care a început, acum merită să fie sărbătorită în fiecare an! De altfel, pe parcursul unui an sunt şi alte zile dedicate acestui preparat.

 


Rețetă delicioasă de aluat de Pizza. Iată cum poți face cel mai pufos blat 

 

Ingrediente:

300 g făină

3 grame drojdie uscată 

30 ml ulei de măsline

jumătate lingurita rasă zahăr

200-220 ml apă călduță

1 vârf de cuțit sare


Mod de preparare:

 

Făina se cerne într-un vas, se adaugă drojdia uscata și se amesteca. Punem zaharul și sarea, apoi 170 ml de apă. 


Se frământă aluatul, daca faina mai cere se mai adaugă apa.


Se frământă adăugând puțin cate puțin uleiul.


Se face o bila și se crestează-n cruce cu un cuțit, apoi se acoperă și se lasă la dospit. 


După ce aluatul a crescut, se întinde foaia după dimensiunea tăvii. 


Tava se tapetează cu hârtie de copt sau se unge cu puțin ulei și se tapetează cu faina. 


Se pune blatul de pizza, peste care puteți adăuga ingredientele dvs preferate. 


Se lasă 15-20 de minute să crească, apoi se coace la foc potrivit spre mare, la 200-220 de grade.


Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: aluat  blat pufos  rețetă  ziua internationala pizza 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel