9 obiceiuri care îți distrug sănănatea mintală. Cum poți scăpa de ele
Data publicării:
Iată  care sunt cele nouă obiceiuri pe care le poți avea fără să îți dai seama, care îți distrug sănătatea mintală, potrivit Samirei Gupta, life-coach. 

Bunăstarea psihologică, socială și emoțională constituie sănătatea noastră mentală. Acești factori decid modul în care arătăm, simțim, gândim și acționăm. Ei sunt, de asemenea, un factor decisiv cu privire la cât de bine gestionăm stresul, anxietatea sau traumele, dar și modul în care relaționăm cu ceilalți.

 

Oricine se poate confrunta cu probleme de sănătate mintală, indiferent de vârstă sau sex.


 Stigmatul din jurul sănătății mintale face și mai dificilă identificarea unor astfel de probleme și tratarea cauzei acestora.


Există câteva obiceiuri care ar putea indica o sănătate mintală deteriorată. Dacă experimentați unul sau mai multe dintre acestea, este timpul să începeți să vă îngrijiți de bunăstarea mentală. Mâncatul excesiv, somnul, evitarea interacțiunilor sociale ori de câte ori este posibil, senzația de energie scăzută, gândirea excesivă, durerile sau amorțelile, contemplarea sensului vieții și multe altele. Multe dintre aceste obiceiuri sau sentimente s-ar putea să vă pară familiare. Acestea sunt semne timpurii ale problemelor psihice, potrivit PinkVilla.

Iată care sunt cele 9 obiceiuri pe care trebuie să le evitați, deoarece acestea ajung să vă distrugă sănătatea mintală, potrivit antrenorului de stil de viață Samira Gupta.


Negare

Cel mai periculos obicei este să nu accepți că este posibil să ai o problemă de sănătate mintală. A trăi în negare nu va face decât să vă înrăutățească sănătatea mintală. În schimb, vorbește cu cineva cu care te simți în siguranță și discută despre problemele tale. Nu vă fie teamă să căutați ajutor profesional dacă problemele dvs. par mai profunde.


Prea mult timp petrecut pe rețele sociale

Derularea fluxului de social media timp de ore în șir vă poate deteriora semnificativ sănătatea mintală. Standardul de perfecționism stabilit de social media poate fi extrem de deranjant. Cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu provocări din viața noastră de zi cu zi, o doză adăugată de „perfecționism” prescris social va face povara mai grea. În schimb, folosește acel timp pentru a-ți întări credința interioară. Practicați afirmații, mențineți un jurnal de recunoștință sau orice altceva care vă motivează.

 


O mentalitate negativă


Ești constant îngrijorat de rezultate? Adesea comitem greșeala de a ne concentra toată energia asupra rezultatului, mai degrabă decât de a ne concentra energia pentru a crea situațiile corecte. Gândirea negativă vă poate afecta semnificativ potențialul de a obține rezultatele dorite. În schimb, răsfățați-vă cu activități și conversații cu oameni care vă încurajează să aveți o perspectivă pozitivă față de diferite situații de viață.


Sentimente de vinovăție, regret și rușine

Dacă vreunul dintre aceste sentimente vă deranjează, identificați cauza principală a acestora. Astfel de probleme pot proveni din traume din copilărie, experiențe din trecut sau istoria familiei. Abordarea acestor emoții este extrem de importantă. Vă recomandăm să căutați ajutor profesional pentru rezolvarea acestor probleme.

 

Critica

 

Majoritatea oamenilor petrec mult timp supraanalizându-și greșelile, eșecurile, corpul și tot ce este posibil. Încetați să mai criticați! Amintiți-vă, niciodată nu este prea devreme sau prea târziu pentru a-ți atinge visele. Fiecare are timpul și calea sa. Continuați să progresați și nu uitați să vă bucurați de călătorie. Viața este prea scurtă pentru a o petrece în critică sau comparații. Iubeste-te, crede in tine si accepta-te.

 

Lipsa oricărei forme de activitate fizică

 

Când ne mișcăm corpul rapid, organismul nostru eliberează endorfine, „hormonii fericiți”. Aceștia stimulează energia și pozitivitatea în toate celulele din corpul nostru. În timp ce în unele zile poate doriți să stați mai mult în pat sau  poate părea dificil să vă ridicați, faceți-o oricum. Primele zile vor fi dificile, dar pe măsură ce trece timpul, va începe să vă placă.


Probleme cu somnul

Urmarea unei rutine adecvate vă menține motivat fizic și mental. Cu toate acestea, din cauza pandemiei de coronavirus, majoritatea oamenilor au suferit de diverse probleme de anxietate, furie, frustrare sau resentimente. Lipsa echilibrului dintre viața profesională și cea privată a afectat și sănătatea mintală a multora. Înainte de culcare, scrieți toate grijile într-un jurnal și închideți-l. Evitați să luați stresul la pat.

 

Nevoia de co-dependență

Sentimentul constant de a avea nevoie de cineva îți poate sabota individualitatea. Această nevoie provine în general atunci când încerci să le faci pe plac celorlalți, un act de auto-sabotare. Aceste persoane tind să-și sacrifice nevoile pentru a îndeplini cerințele altora, afectându-le bunăstarea personală.

 


Autocritica

Dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului gândindu-te la defectele sau imperfecțiunile tale, îți strici bunăstarea mentală. Creierul tău va crede tot ceea ce spui. Pentru a vă îmbunătăți sănătatea mintală, concentrați-vă pe punctele forte. Iubirea de sine începe cu vorbirea de sine pozitivă. Amintește-ți cât de uimitor ești, fii mândru de realizările tale.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: life coach  mintal  obiceiuri  sănătate 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel