Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Se spune că atunci când încălzești mâncarea la microunde, acest proces poate dăuna destul de mult nutrienților benefici pe care preparatele tale îl conțin. În acest sens, multe persoane sunt destul de reticente la acest aparat electrocasnic și evită să-l mai folosească, chiar dacă acesta poate simplifica viața extrem de mult. Astfel, pentru a pune capăt acestor dubii și pentru a le expune oamenilor realitatea, Prof. Dan Vodnar a dezvăluit, de fapt, în ce context se pot pierde nutrienții dintr-un fel de mâncare.
„Depinde foarte mult de temperatura la care încălzim acele alimente. Cu cât temperatura crește, într-adevăr există posibilitatea ca anumiți nutrienți să fie practic distruși, însă lucrul acesta se întâmplă și într-un proces clasic de gătit.”, a dezvăluit Prof. Dan Vodnar într-un videoclip făcut pe rețelele de socializare.
Când vine vorba de consecințele negative pe care le poate resimți organismul tău în urma încălzirii mâncărurilor în acest tip de electrocasnic, specialistul spune că, de fapt, zvonurile care se aud sunt false. Acest proces este ca și în cazul oricărui alt proces de încălzire, explică Prof. Dan Vodnar. Astfel, el asigură oamenii că acest procedeu este unul cât se poate de sigur, motiv pentru care se poate folosi în siguranță.
„Utilizarea cuptoarelor cu microunde nu este dăunător pentru sănătate, pentru că ce se întâmplă în cuptorul cu microunde este pur și simplu faptul că moleculele de apă dansează între ele și, astfel, ele produc căldură, iar căldura respectivă, de fapt, încălzește alimentul. Cuptorul cu microunde nu este dăunător sănătății noastre.”, a mai dezvăluit el.
Trebuie să știi că pe lângă încălzirea mâncărurilor, mai poți, de asemenea, să prepari și câteva preparate simple la cuptorul de microunde, care sunt gata în doar câteva minute. Un exemplu extrem de bun ar putea fi cartofii cu brânză. Trebuie doar să speli și să tai cartofii în jumătate, apoi să-i scobești puțin în mijloc. Umple scobitura cu brânză rasă, bacon tăiat mărunt sau legume și condimentele preferate. Pune cartofii în cuptorul cu microunde și gătește-i până când sunt moi și umplutura este topită.
Un alt preparat extrem de delicios, pe care-l poți obține rapid într-o dimineață în care ești pe fugă este omleta. Bate ouăle într-un castron, adaugă legumele preferate tăiate mărunt sau brânză rasă și condimentează după gust. Toarnă amestecul într-un recipient rezistent la căldură și gătește-l în cuptorul cu microunde timp de câteva minute, până când ouăle sunt bine coapte.
Ce ai mai spune și de o garnitură delicioasă de legume? Taie legumele preferate în bucăți mici și pune-le într-un recipient rezistent la căldură. Adaugă puțină apă în recipient și acoperă-l cu un capac rezistent la microunde. Gătește legumele în cuptor până când devin moi și fragede.
Te-ar putea interesa și: Paula Seling, rețetă de șnițele de post. Secretele artistei pentru un preparat delicios și rapid
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...