Adevărul despre apa cu lămâie. Ajută sau nu la slăbit? Ce spun experții
Data actualizării:
Data publicării:
Experții au analizat beneficiile pe care apa cu lămâie o poate oferi corpului nostru. 

Combinația de apă cu lămâie și miere a câștigat o popularitate extrem de mare în ultimul timp, întrucât se spune că aceasta are mai multe beneficii pentru corpul uman, cum ar fi faptul că te ajută să obții un abdomen mai plat, dar că poate contribui și la bunăstarea generală. Acest ritual care ar trebui să fie adoptat dimineața ar ajuta, pe lângă detoxifierea pe care o oferă corpului, prin proprietățile unice ale amestecului, la pierderea în greutate. Astfel, experții au analizat potențialele beneficii ale consumului regulat de apă cu lămâie și miere în fiecare dimineață, dezvăluind dacă are, într-adevăr, aceste avantaje mari asupra siluetei. 

Contrar credinței populare, Kzrutika Nanavati, dietetician și nutriționist, a dezvăluit faptul că "în timp ce apa cu lămâie și miere oferă anumite beneficii ce merită luate în seamă, ea nu este rețeta magică pentru pierderea în greutate sau pentru o burtă mai plată.", notează shefinds

VEZI și: Durerile articulare în sezonul rece. Dr. Tarek Nazer, la Pastila de Frumusețe / VIDEO

Ajută apa cu lămâie la slăbit?

Specialista începe prin a spune, astfel, că nu există o legătură directă între consumul acestei băuturi și pierderea în greutate. 

"Dovezilor științifice le lipsește un sprijin puternic pentru ca apa cu lămâie și miere să provoace direct pierderea în greutate. În timp ce componentele sale (vitamina C, antioxidanți, fructoză) ar putea juca un rol important asupra metabolismului, efectele sunt probabil minime și umbrite de obiceiurile alimentare avute în mod regulat și de activitate.", spune Kzrutika Nanavati.

Motivul pentru care această băutură este cunoscută pentru pierderea în greutate și obținerea unui abdomen mult mai tonifiat s-ar putea justifica prin asocierea sa indirectă cu alte beneficii. Specialista spune că apa cu lămâie poate promova hidratarea, un factor crucial pentru sănătatea generală și metabolism. De asemenea, poate acționa ca o alternativă hipocalorică la băuturile zaharoase, contribuind la menținerea unui deficit de caloric, atunci când ea înlocuiește astfel de băuturi.

În ceea ce privește mierea, aceasta se evidențiază ca un îndulcitor mai sănătos în comparație cu alți aditivi zaharoși, dar Nanavati avertizează că "caloriile adăugate de miere, în special în cantități excesive, pot contracara orice beneficii potențiale de pierdere în greutate. Moderația este cheia". 

Citește și: Adevărul despre șamponul nuanțator. Greșeala majoră pe care o fac multe femei. Olga Barcari, avertisment: „Anulează galbenul” / VIDEO

Adevăratele beneficii ale apei cu lămâie

Așadar, potrivit nutriționistului nici lămâia și nici mierea nu au proprietăți specifice de ardere a grăsimii abdominale.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să elimini complet această băutură sau să o excluzi complet din rutina de dimineață. Există, într-adevăr, mai multe alte beneficii pe care apa cu lămâie și miere le au pentru bunăstarea ta generală. Nanavati concluzionează prin enumerarea celorlalte beneficii nutriționale ale acesteia.

"Să vă începeți ziua cu apă este crucial pentru hidratare, îmbunătățirea nivelului de energie, a funcției cognitive și a digestiei. Lămâile sunt bogate în vitamina C, un antioxidant benefic pentru funcția imunitară și sănătatea pielii. Unii consideră că apa caldă cu lămâie ajută digestia dimineața, deși dovezile științifice sunt limitate", spune ea. 

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de pui crispy, exact ca la fast food. Este sănătos și potrivit pentru persoanele aflate la dietă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar




pixel