Adevărul despre combinația de carne cu cartofi. Mihaela Bilic contrazice părerile specialiștilor: „Sunt sigură că mulți se confruntă cu această dilemă”
Data publicării:
Mihaela Bilic a dezvăluit în ce condiții putem mânca friptură alături de o garnitură de cartofi. 

Există extrem de multe reguli și trenduri noi, când vine vorba de alimentația corectă și de un stil de viață sănătos. În ultima vreme, unele păreri au început să se contrazică între ele, motiv pentru care oamenii nu mai știu exact ce este sau nu bine să pună în farfurie. Astfel, în cadrul emisiunii „Doctor de bine”, de pe Pro TV, după ce a ajuns la final cu subiectele zilei, Mihaela Bilic a răspuns și unor curiozități venite din partea telespectatorilor.

Una dintre aceste întrebări a fost, astfel, cea dacă este sau nu sănătos să asociem carnea cu cartofi, un fel principal, extrem de pus la îndoială de foarte mulți specialiști. Mihaela Bilic a lămurit însă dilema. 

„Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv. De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice ”, a declarat Mihaela Bilic, medic nutriționist, în cadrul emisiunii Doctor de bine, de pe Pro TV. 

VEZI și: Nu consuma carne când ești răcit! Avertismentul Mihaelei Bilic: „Stați departe de mesele bogate”. Alimentul care te poate salva în această perioadă

Ce se întâmplă dacă renunțăm la carbohidrați

Astfel, Mihaela Bilic spune că nu trebuie să facem această asociere dacă suntem într-o dietă, dar e ideală pentru sănătate, întrucât masa este ideală pentru viața de zi cu zi și pentru persoanele care nu urmează un regim. 

„Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea. Când eliminăm din farfurie făinoasele și cartofii o facem pentru că vrem să slăbim, dar asta pune organismul într-un dezechilibru. Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură. Pentru cei care nu au probleme de silueta și vor să mănânce echilibrat, farfuria ideală trebuie să conțină și carne, și făinoase, și legume.”, a continuat acesta. 

Citește și: Cafeaua băută pe stomacul gol duce la gastrită? Mihaela Bilic dezvăluie dacă acest obicei te poate îmbolnăvi sau nu

„În felul acesta, avem în farfurie toate cele trei grupe importante de nutrienți”

Așadar, dacă și tu te fereai până acum de această combinație, Mihaela Bilic te asigură nu ai niciun motiv pentru care să nu asociezi aceste două preparate care sunt delicioase consumate împreună. 

„Carnea are doar proteine și grăsimi, așa că e normal să punem lângă ea orez, cartofi, pâine sau mămăligă, adică glucide cu absorbție lentă. În felul ăsta avem în farfurie toate cele trei grupe importante de nutrienți. În concluzie, să mănânci disociat, ajută la slăbit, dar asta nu înseamnă că e și sănătos.”, mai spune Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii difuzate duminică pe Pro TV. 

Te-ar putea interesa și: Motivul uimitor pentru care Lia Bugnar nu se uită niciodată la „Clanul”: „Nu văd ce am scris. Mi-e frică, nu pot”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 6 - 12 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel