Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Deseori oamenii adoptă o dietă vegană, fiind convinși că acest tip de alimente este mai bun decât altele. Dieteticianul Vidhi Chawla explică beneficiile și dezavantajele acestui tip de dietă.
Dieta vegană în vogă este o paletă dietetică ce constă din alimente vegetale. Dieta interzice total alimentele ce provin de la animale. Asta include carnea, laptele, ouăle, produsele lactate, mierea, peștele și fructele de mare. Ce este diferit față de o dietă vegetariană este faptul că vegetarienii încă mai consumă produse lactate, miere, uneori chiar ouă, dar o dietă vegană permite strict de acele alimente care sunt fie derivate din plante, fie din plante în sine.
Unele studii susțin că organismul uman nu necesită cu adevărat carne, dar acest lucru este foarte contestat în rândul dieteticienilor și medicilor.
Risc mai mic de exces de calorii, care duc la tulburări ale stilului de viață, cum ar fi obezitatea, niveluri ridicate de colesterol.
Aport mai mare de fibre și antioxidanți, asigurând astfel mișcări intestinale regulate și protecție împotriva bolilor de inimă și a deficiențelor de nutrienți.
Cite;te continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: dietă sănătate vegan