Adevărul despre pâine. Aceasta este, de fapt, cea mai sănătoasă opțiune: „Putem să o facem simplu și acasă”
Data publicării:
Prof. Dan Vodnar a vorbit despre cele mai sănătoase tipuri de pâine existente pe piață.

Pâinea este nelipsită de pe mesele multor români, care o consumă, preponderent, la micul dejun. Totuși, de foarte multe ori auzim faptul că aceasta ba este nesănătoasă, ba că îngrașă, motiv pentru care nu este recomandată într-o dietă. Trebuie să știi însă că există câteva tipuri de pâine pe care le poți consuma fără grijă și care pot aduce chiar nutrienți importanți pentru sănătatea ta. Prof. Dan Vodnar a dezvăluit despre ce tip este vorba și despre cum îl prepari simplu acasă.

„Este importantă pâinea, iar dacă vrem una mai sănătoasă, trebuie să ne concentrăm atenția către făina integrală. Pâinea albă este, de fapt, o pâine rafinată. Pâinea cu secară încolțită este bună sau cea cu semințe de in, care ar trebui să fie făcute pudră, astfel încât să fie mai ușor de digerat de noi. La pâinea cu maia e o poveste foarte frumoasă, putem să o facem simplu și acasă, e o procedură întreagă aici. Iar asta o să vă arăt și eu.”, a declarat  Prof. Dan Vodnar, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de gogoși de post. Trucuri inedite pentru un rezultat extrem de pufos

Cum prepari pâine cu maia în casă

Chiar dacă pentru multe persoane, prepararea pâinii cu maia poate părea un proces destul de dificil și de complex, specialistul spune că poți obține acest produs simplu în propria bucătărie, motiv pentru care a explicat mai jos și care sunt pașii necesari pe care trebuie să-i urmezi.

„Cântărim 200 de grame de făină albă, putem să reducem până la 100, plus 100 de grame de făină integrală. Iar peste acest amestec turnăm 200 ml de apă. Le omogenizăm și așa vom obține un amestec de făină cu apă, acesta este primul pas al pâinii cu maia. O lăsăm la fermentat 24 de ore, peste 7 zile va avea un miros și gust mai acid. Spre deosebire de drojdia comercială, cea de maia conține drojdii sălbatice, care provin din bobul de grâu.

După 24 de ore, practic trebuie să îndepărtăm jumătate din cantitatea de maia și să adăugăm din nou 100 de grame de făină albă cu integrală și 100 ml de apă, asta e ziua a doua, după care în ziua a treia facem la fel. Avem același borcan pe care îl hrănim în fiecare zi cu jumătatea din cantitatea pe care o obține. A șaptea zi putem spune că aveam o maia care poate produce pâinea de maia.”, a continuat acesta.

Citește și: Dan Negru, șocat de prețurile de la Castelul Peleș: „Dacă tot încasezi mai mult decât la Versailles, măcar gardu-l repară-l”

 Prof. Dan Vodnar își prepară pâinea în casă de ani buni de zile

Așadar, pentru a avea un control amănunțit asupra listei de ingrediente pe care o conține pâinea, specialistul spune că prepară deja acest produs de patiserie de ani buni de zile în propria bucătărie.

„Pentru pâine, adăugăm 200 g de făină și 100 g de maia, iar în felul acesta obținem de fapt coca, care vine cu multe avantaje, spre deosebire de pâinea clasică. Putem obține o pâine foarte simplă acasă, eu fac ani de zile pâine acasă, nu cumpăr. Având copii, sunt pâini albe pe care le mai îmbogățim 25% cu tărâțe de grâu, pentru că cei mici nu acceptă foarte mult acest gust.”, mai spune el. 

VEZI și: Carmen Harra, previziuni dure pentru Kate Middleton. Cât de avansat ar fi, de fapt, cancerul și ce l-ar fi declanșat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel