Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți
Busu a spus la ce temperaturi...
Tot mai multe persoane caută în ultima vreme să adopte un stil de viață sănătos și echilibrat, care să le îmbunătățească atât starea de sănătate, dar care să aibă un impact pozitiv și asupra siluetei. Totuși, uneori poate fi destul de dificil să renunți la micile plăceri ale vieții și la anumite lucruri nesănătoase, care îți oferă pentru câteva minute o fericire aparte. Astfel, pentru a rezolva și această problemă, producătorii au scos pe piață diferite alternative care se recomandă a fi mai prietenoase cu dieta, decât cele clasice, iar în această categorie intră și sucurile zero zahăr-zero calorii, care se spune că nu ar influența în niciun fel kilogramele. Pentru a vedea dacă acest lucru este sau nu un mit, am stat de vorbă cu antrenorul de fitness și nutriționistul Vlad Burghelea, care ne-a spus adevărul despre aceste băuturi.
„Am văzut că e un debate (n.r. dezbatere) total pe lucrul acesta. În primul rând, sucurile care sunt zero calorii, chiar sunt, pentru că sunt multe persoane care spun: „Vlad, aici scrie că are zero calorii, e pe bune?”. Da, e pe bune. Majoritatea sunt îndulcite cu aspartam, iar ultimele studii arată că aspartamul doar în niște cantități foarte, foarte mari ne-ar dăuna, iar aici mă refer la câteva baxuri de suc pe zi, cred că nimeni nu face exces la nivelul acesta. Sucurile zero sunt sigure și sunt o alternativă mult mai bună decât cele normale. Nu sunt mai bune decât apa, în mod evident, dar sunt o variantă mult mai bună decât cele clasice.”, a declarat Vlad Burghelea, antrenor de fitness, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.
Și când vine vorba de chipsuri există o alternativă ceva mai prietenoasă cu silueta, ne dezvăluie specialistul. Este vorba despre opțiunile care se promovează a fi coapte, nu prăjite și care vizibil conțin mai puține grăsimi și, deci, mai puține calorii.
„Cu siguranță sunt o alegere mai bună(n.r. chipsurile coapte). Haide să facem o clasificare. Avem cartoful în starea brută, după care avem chipsurile mai procesate și o variantă de mijloc, adică aceste chipsuri care sunt coapte, nu prăjite, care sunt din linte, orez expandat etc. Sunt o variantă de mijloc și sunt mai bune decât primele, decât varianta clasică.”, a continuat specialistul.
Pe aceeași temă: Alimentele de care trebuie să te ferești după vârsta de 30 de ani. Te vor face să acumulezi multe kilograme în plus / VIDEO
Avem câteva recomandări și pentru femeile însărcinate, care nu-și doresc să-și întrerupă activitatea în sala de fitness. Astfel, Vlad Burghelea ne explică concret ce ar trebui să facă orice gravidă, pentru a nu-și pune copilul în pericol, dar și pentru a se menține în formă, în același timp.
„Dacă deja faci sport și ai rămas însărcinată, în primele două trimestre ai voie cu greutăți, dar va trebui să reduci intensitatea destul de mult, în niciun caz să faci antrenamentele până la epuizare și să adopți o respirație care se numește 360, când execuți tinzi să-ți ții respirația, iar când ești însărcinată trebuie să ai grijă să poți respira complet în timpul unei execuții. Începând cu trimestrul 2, va trebui să renunți la anumite exerciții care pun presiune pe zona abdominală.”, ne-a mai dezvăluit el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Busu a spus la ce temperaturi...
Neti Sandu vine cu...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...