Adevărul uimitor despre cafea. Nu o să-ți vină să crezi. Mihaela Bilic: „După cum am spus de-a lungul timpului și m-au acuzat...”
Data publicării:
Mihaela Bilic a vorbit fără transparență despre beneficiile nebănuite ale cafelei.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Mihaela Bilic susține consumul de cafea, chiar dacă această băutură a fost adesea pusă sub semnul întrebării de mai mulți specialiști. O putem savura dimineața, la prânz, dar chiar și seara, dacă nu avem probleme cu somnul, întrucât doza zilnică recomandată de medicul nutriționist este una destul de generoasă. 

„3 minim, 3, 5 cafele, deci eu nu reușesc să beau suficientă cafea. Nu că nu fugim de ea, e Dumnezeu, bobul de cacao și de cafea e miracol pe pământ, nu știu să zic beneficii, totul are beneficii la ea. Pentru tranzitul încetinit, cafeaua funcționează pe musculatură netedă și pune intestinul la treabă. Sunt persoane care beau cafeaua de dimineață doar ca remediu al constipației, o chestiune fabuloasă. Cafeaua ne dă tonus și ne trezește, de ce să fie totul pe natural și efort personal? E cel mai natural tonic, te dezmeticește.”, a declarat Mihaela Bilic în cadrul podcastului Cafea cu visuri.

Citește și: Adevărul despre ciorbă. Motivul pentru care nu poți supraviețui dacă consumi doar acest preparat. Mihaela Bilic, detaliile pe care nu le știai

„Cafeaua ne face mai deștepți”

Mai mult, cu riscul de a stârni din nou fel de fel de reacții controversate, Mihaela Bilic susține în continuare că această băutură are capacitatea de a ne face mai deștepți și de a ne stimula din foarte multe puncte de vedere. De asemenea, consumată de-a lungul vieții, ea are capacitatea de a proteja persoanele în vârstă de anumite boli specifice, mai spune specialista.

„După cum am spus de-a lungul timpului și m-au acuzat, cafeaua ne face mai deștepți, se limpezește ziua. La seniori, consumul de cafea de-a lungul vieții te protejează de tot felul de maladii de astea neuronale, de Parkinson, tocmai pentru că celula nervoasă a stat trează.

În sport, se știe, crește capacitatea de efort, performanța sportivă, putem să o punem la dopping. Iar pentru cura de slăbire nu mai zic. Băută înainte de efortul fizic, mărește, mobilizează grăsimile de depozit să fie transformate în glucoză și să susțină activitatea fizică.”, a continuat nutriționistul.

VEZI și: Vrei să slăbești repede și să scapi de celulită? Urmează aceste patru reguli de aur. Carmen Brumă: „Rezultate bune chiar și într-o perioadă scurtă”

Cafeaua, aliatul dietei

Mai mult, nici persoanele care își doresc să slăbească nu trebuie să o scoată din meniul lor, întrucât și la acest capitol poate face minuni, spune Mihaela Bilic. Licoarea are rolul de a tăia apetitul, iar dacă o consumi cu lapte, adică dacă savurezi un cappuccino sau latte, aceasta deja îți va ține de foame câteva ore bune.

„Cafeina inhibă apetitul, dacă o bem și cu lapte, nu mai zic, că ține de foame. Mai întrebăm de două ori în jur și auzim că se interzice consumul de cafea. Atenție la ce înseamnă doză, 3-5 cafele nu sunt mult, cât e mult ți-o spune și capul tău, inima, în momentul în care se stimulează un organ, îl simți. Sunt unii care nu au deloc sensibilitate la cafeină, beau 5 cafele și pun capul pe pernă și dormi imediat.”, mai spune ea. 

Citește și: Mihaela Bilic pune la zid specialiștii care nu recomandă produsele lactate: „Păcatele lor să fie. Nici măcar nu vreau să-i bag în seamă”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel