Afecțiunile creierului pe care aparatura medicală nu le detectează. Leon Dănăilă: „Foarte multe leziuni cerebrale nu se văd”
Data publicării:
Medicul Leon Dănăilă a dezvăluit care sunt acele afecțiuni cerebrale ce nu pot fi detectate de către aparatura din spitale.

Chiar dacă tehnologia a evoluat extrem de mult, printre care și cea medicală, celebrul neurochirurg Leon Dănăilă a dezvăluit câteva afecțiuni ale creierul care nu sunt încă detectate de aparaturile inteligente. Există, astfel, mai multe probleme de acest gen care nu sunt văzute în urma niciunul RMN, dar care necesită însă tratamente, explică specialistul.

„Depinde de leziune, orice traumatism poate să ducă la afectarea creierului într-o oarecare măsură. Dacă individul respectiv are o leziune într-o zonă mai activă, zona vorbirii, văzului, auzului, iar părțile respective dacă sunt afectate, individul poate pe termen lung să dezvolte o cicatrice care, dublată de anumite consumuri de alcool, cafea, ciocolată, poate duce la apariția crizelor de epilepsie. La mine vin multe persoane cu RMN normal, dar individul respectiv are niște leziuni care nu pot fi puse în evidență, pentru că tehnologia de examinare a creierului nu poate fi atât de benefică încât să pună în evidență asta.”, a explicat neurochirurgul Leon Dănăilă în cadrul conferinței Fain și Simplu, realizată de Mihai Morar. 

Citește și: Leon Dănăilă a dezvăluit cele 7 reguli de aur prin care să îți menții creierul tânăr: „Au un rol foarte important”

Afecțiunile pe care aparatura medicală nu le detectează

Așadar, în continuare, celebrul medic a dezvăluit care sunt acele afecțiuni ce pot trece dincolo de aparaturile profesionale din clinicile de specialitate.

„La autism, spre exemplu, nu se vede nimic, iar individul respectiv are niște tulburări neurotransmițătoare, iar tratamentul constă în a face fizioterapie, psihoterapie. Foarte multe leziuni cerebrale nu se văd, unele epilepsii nu se văd unele probleme de autism nu se văd, unele probleme de psihiatrie, schizofrenie nu se văd sau tulburări bipolare, dar ele există.”, a mai spus specialistul.

Citește și: Impactul vinului, cafelei și ciocolății asupra sănătății creierului. Leon Dănăilă, cantitățile pe care nu trebuie să le depășești

Este creierul afectat de anestezia generală?

De-a lungul timpului, extrem de multe persoane s-au arătat a fi curioase și cu privire la efectele negative pe care anestezia generală le-ar putea avea asupra sănătății mintale. Chiar dacă în majoritatea cazurilor acestea nu există, este însă și o situație în care individul respectiv poate rămâne cu dereglări ce se vor manifesta pe termen lung, ori toată viața, mai explică Leon Dănăilă.

„Există tratamente care se dau, cu ajutorul cărora se vindecă uneori (n.r. afecțiunile), însă trebuie să persiste. Anestezia generală nu are niciun efect rău asupra creierului, numai dacă individul respectiv face stop cardiac în timp ce se află sub anestezie, timp în care creierul capătă niște dereglări care nu mai pot fi recuperate.”, mai spune medicul. 

VEZI și: Cum afectează depresia creierul, dar și cum o putem trata. Leon Dănăilă: „Putem avea ghinionul să dezvoltăm circuite patologice”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Alex Delea nu s-a mai putut abține! Imaginile care nu s-au văzut la TV din cadrul competiției Survivor All Stars: „Nu s-a difuzat treaba asta”

Survivor All Stars, sursa foto Voyo

Anunț de ultimă oră la Survivor All Stars. Ce se va întâmpla cu Zanni, după ce a fost trimis în exil

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Ștefania, Andrei Ciobanu, captură video Voyo

Ștefania Stănilă îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Trebuia să fie acasă de mult”

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: YouTube/Micutzu Stand-up Official

Denise Rifai a dezvăluit care a fost primul ei salariu. Prezentatoare TV a uimit pe toată lumea: „Și-a luat diamante din primul job?”

Captură video: Pro TV

Ce meserii a avut Zanni înainte de Survivor All Stars: „Alte joburi nu mergeau, nu mă primeau”

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Jupiter intră în Gemeni, pe 26 mai. Daniela Simulescu: Beneficii pentru patru zodii




pixel