Afinele, un elixir de viaţă lungă. Top trei boli pe care te ajută să le combați
Data actualizării:
Data publicării:
Fructele și legumele sunt esențiale în alimentația noastră. De exemplu, afinele ne pot ajuta să reducem riscul de a dezvolta anumite boli.

Sănătatea este una dintre cele mai frecvente preocupări în rândul oamenilor, mai ales atunci când ne lipsește nouă înșine sau cuiva din jurul nostru. Acest lucru face ca multe persoane să devină conștiente de importanța unui stil de viață mai activ, în care exercițiile fizice au o prezență mai mare, dar și de o alimentație mai sănătoasă.

Alimentele care nu pot lipsi niciodată în cantități generoase sunt fructele și legumele, care conțin nutrienți esențiali de care corpul are nevoie pentru a funcționa, dar și multe vitamine și minerale care favorizează buna lui funcționare. Există unele fructe pe care le avem întotdeauna în vedere, dar afinele, poate că nu ne vin atât de ușor în minte, însă ne pot aduce mari beneficii.

Boli pe care afinele ne ajută să le combatem

Afinele sunt fructele care ne ajută să avem grijă de sănătatea noastră. Sunt mici, ușor de mâncat, ideale pentru a însoți numeroase preparate și conțin numeroși nutrienți și proprietăți care ne pot ajuta să ne protejăm împotriva anumitor boli. Dintre acestea, se remarcă:

Diabetul. Consumul de afine poate fi benefic pentru reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2, datorită antocianinelor pe care le conțin, susțin rezultatele unor cercetări. Consumul a două sau trei porții de afine pe săptămână ar putea îmbunătăți rezistența la insulină, făcând ca aceasta să fie mai scăzută.

Probleme cardiovasculare. De-a lungul timpului s-au investigat proprietățile cardioprotectoare ale afinelor, demonstrându-se că pot fi ideale pentru a preveni dezvoltarea bolilor de inimă, consumându-le în cadrul unei diete echilibrate și variate. Antocianinele despre care am vorbit mai devreme contribuie și la reducerea oxidării colesterolului LDL, sau colesterolul rău, menținând arterele în condiții mai bune. De asemenea, conțin fibre solubile, ceea ce ajută la reducerea absorbției grăsimilor și astfel la controlul nivelurilor de colesterol.

Boli neurodegenerative. Nivelurile ridicate de antioxidanți pe care le conțin afinele protejează sănătatea creierului, luptând împotriva stresului oxidativ și inflamației. În plus, pot contribui la îmbunătățirea funcției cognitive și a memoriei la persoanele în vârstă datorită prezenței acidului galic, care previne deteriorarea cognitivă. Proprietățile cele mai remarcabile ale afinelor se datorează nivelurilor lor ridicate de antioxidanți, care le conferă și proprietăți antiinflamatorii și anticancerigene. Totodată, conțin fibre, vitamina C, vitamina K și mangan. De asemenea, îmbunătățesc vederea, prevenind deteriorarea oculară, îmbunătățesc sănătatea părului și îngrijesc pielea.

Cum să introducem afinele în dietă

Afinele în sine nu vindecă bolile, dar ne pot ajuta să ne îngrijim sănătatea prin alimentație, incluzându-le într-o dietă adecvată nevoilor noastre concrete. Putem face acest lucru foarte simplu, deoarece afinele pot fi ideale dacă le introducem la micul dejun, prânz, gustări sau cină.

De fiecare dată când ne gândim la afine, le asociem cu preparatele dulci, așa că nu există nimic mai bun și mai simplu decât să adăugăm câteva în iaurtul nostru sau în bolul nostru cu ovăz. Dacă vrem să-i dăm o notă mai răcoritoare, se pot adăuga congelate. De asemenea, le putem adăuga în salate, bucurându-ne de o „explozie” de arome la fiecare mușcătură, relatează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel