Alcoolul și alergiile. Pericolul ascuns în pahar. Avertismentul alergologului
Data actualizării:
Data publicării:
Persoanele alergice pot experimenta o serie de simptome neplăcute atunci când consumă alcool. Motivul ar fi faptul că alcoolul conține histamină. 

Alcoolul conține histamină, un compus chimic care poate declanșa inflamații și reacții alergice. Acești compuși se găsesc în mod natural în cantități variabile în aproape toate alimentele, dar sunt mai răspândiți în alimentele învechite sau fermentate (precum alcoolul), deoarece conținutul de histamină din alimente crește în timp. Consumul regulat de alimente bogate în histamină "poate agrava toate alergiile subiacente prin creșterea inflamației în organism", spune dr. Purvi Parikh, alergolog la Allergy & Asthma Network. 


În plus, alcoolul blochează producția de diaminoxidază (DAO), enzima care ajută la descompunerea histaminei, spune dr. Alana Kessler, fondator  Be Well. Ea adaugă că, în timp, supraîncărcarea cu histamină - atunci când există prea multă histamină în corpul tău pentru ca acesta să o descompună - poate cauza ca DAO să devină deficitară.

Cum afectează alcoolul


În afară de histamină, ambii experți spun că multe dintre proprietățile naturale ale alcoolului pot agrava simptomele alergiilor. 

"De asemenea, alcoolul poate face ca tensiunea arterială să urce și să scadă prin constricția și dilatarea vaselor de sânge, ceea ce poate agrava reacțiile alergice", spune Dr. Parikh. Alcoolul este, de asemenea, un diuretic, ceea ce înseamnă că mărește cantitatea de apă pe care o expulzați din organism; deshidratarea agravează simptomele alergiilor, spune Dr. Parikh.

Formele specifice de alcool nu sunt benefice pentru persoanele cu alergii. "Unele tipuri de alcool, cum ar fi vinul, pot conține sulfiți care pot agrava simptomele alergiilor", spune Dr. Parikh. Sulfiții ar putea suna sumar, dar sunt doar produse secundare naturale ale fermentației vinului. Cu toate acestea, unele persoane sunt sensibile la sulfiți și prezintă simptome precum alergiile sezoniere atunci când îi consumă.

 

În mod similar, Dr. Parikh spune că alcoolul cu un conținut ridicat de zahăr poate agrava simptomele alergiilor, deoarece zahărul este inflamator. Conținutul ridicat de zahăr nu se limitează doar la băuturile mixte; și vinul poate conține mai mult zahăr decât v-ați aștepta.

 "Zahărul este adăugat în vin pentru a face conținutul de alcool al vinului mai mare și pentru a-l face să aibă un gust dulce. Zahărul este ceea ce se transformă în alcool în timpul procesului de fermentare", spune Courtney Dunlop, cofondator al Good Clean Wine. Ea spune că unele tipuri de vin roșu, produse în masă, pot conține până la 12 grame de zahăr rezidual - zahărul care nu fermentează în alcool - pe litru.


Pe scurtt: da, alcoolul poate agrava alergiile. Dar asta nu înseamnă că este exclus total consumul atunci când ești alergic. Dr. Parikh spune că alcoolul clar, cum ar fi vodca, are mai puțini alergeni decât alte opțiuni, cum ar fi vinul. (Deși ea spune că cel mai bine este să nu beți alcool sau să îl consumați în cantități foarte mici). Dacă alegeți să beți vin, Kessler spune că vinul alb și rosé sunt cele mai bune opțiuni. "Asigurați-vă că beți întotdeauna apă, deoarece are capacitatea de a ajuta la reglarea nivelului de histamină", adaugă Kessler. 

 

În plus, și deshidratarea vă poate afecta și alergiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alcool  alergii  dao  diaminoxidaza  histamina  sulfiti 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel