Alimente care cresc nivelul de estrogen: când ar trebui să le consumi
Data publicării:
Unele alimente au efectul de a crește nivelul de estrogen în organism. Iată cine și când ar trebui să le includă în dietă.

Corpul feminin se dezvoltă în timpul pubertății datorită prezenței unui hormon numit estrogen. Acest hormon ajută la dezvoltarea organelor de reproducere ale unei femei. De asemenea, este asociat cu ciclul menstrual, precum și cu sarcina. Acest hormon este produs de ovare. Micile greșeli ale stilului de viață sau problemele de sănătate pot avea impact asupra producției de estrogen în corpul dumneavoastră, ceea ce poate duce la probleme grave.

Persoanele cu tulburări de alimentație sau care ajung să facă exerciții fizice excesive sau suferă de afecțiuni de sănătate legate de ovare sau rinichi pot suferi adesea și de un nivel scăzut de estrogen. Uneori, unele medicamente pot avea impact și asupra producției de estrogen în corpul dumneavoastră.

Nivelurile scăzute de estrogen pot avea numeroase simptome care pot avea un impact asupra corpului. Ați putea suferi de bufeuri, schimbări de dispoziție și dureri de cap, oboseală și cicluri neregulate și alte astfel de simptome ale nivelului scăzut de estrogen. Acest lucru vă poate slăbi oasele și reduce densitatea osoasă. Acesta este motivul pentru care este esențial să țineți cont de nivelul de estrogen și să solicitați asistență medicală dacă nivelul de estrogen este scăzut, dar indiferent de acesta, există numeroase modalități naturale de a vă menține nivelul normal de estrogen și puteți începe prin includerea în dietă a alimentelor care stimulează estrogenul.

Iată câteva modalități naturale de a crește nivelul de estrogen din corpul dumneavoastră: estrogenul

Ceai de plante

Ceaiurile din plante precum trifoiul roșu, cimbru, verbena, lemn dulce și alte astfel de ceaiuri sunt cunoscute pentru că stimulează și sporesc producția de estrogen în corp. De asemenea, conțin fitoestrogeni care au impact și îmbunătățesc producția de estrogen.

Fructe uscate și nuci 

Curmalele, prunele, caisele, fisticul și nucile și alte astfel de fructe uscate și nuci sunt cunoscute ca fiind sănătoase pentru corp și, de asemenea, asigură o gustare sănătoasă, plină de energie. Dar, pe lângă asta, ele sunt, de asemenea, o sursă bogată de estrogen și cresc nivelul de estrogen din corp.

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente  sănătate 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel