Alimentele care ajută la detoxifierea organismului. Sunt perfecte pentru orice dietă de acest tip
Data actualizării:
Data publicării:
Care sunt cele mai bune alimente care ne pot ajuta să ne curățăm organismul în această perioadă, după sărbătorile de Paște?

Alimentația joacă un rol foarte important pentru sănătate, iar în contextul actual, după perioada sărbătorilor de Paște, este necesară adoptarea unei diete bogate în alimente care susțin procesul natural de detoxifiere al organismului. InfoCons, pe pagina lor de Facebook, au evidențiat câteva recomandări în această direcție, punând accentul pe alimentele care sunt esențiale pentru a ajuta corpul să elimine toxinele și să se mențină sănătos.

Te-ar putea interesa și: Marilu, declarație uimitoare după despărțire: „Casa a fost dintotdeauna a mea, luată cu banii mei. Nu a existat niciun partaj”

O bază solidă pentru orice dietă de detoxifiere sunt fructele și legumele proaspete, bogate în antioxidanți, vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea noastră. 

Uneori subestimate, varza de Bruxelles, ruccola și spanacul sunt bogate în substanțe nutritive, care stimulează producția de enzime detoxifiante în ficat și contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Turmericul, ghimbirul, usturoiul, coriandrul și pătrunjelul au, de asemenea, și proprietăți detoxifiante puternice.

O alimentație echilibrată ar trebui să includă și cereale integrale precum orezul brun, quinoa și hrișca, așa cum transmite InfoCons.

Fasolea, linte, năutul și mazărea sunt surse excelente de proteine vegetale și fibre, care ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor și menținerea nivelului de glucoză în sânge.

Te-ar putea interesa și: Andreea Mantea, despre puterea interioară: „Cred că ar trebui să învățăm să iertăm, indiferent de perioadă. Nu trebuie să așteptăm Paștele sau Crăciunul”

„În această perioadă, este important să ne concentrăm pe alimentele care susțin și îmbunătățesc procesul natural de detoxifiere al organismului.

Iată câteva alimente recomandate pentru detoxifiere:

1. Fructe și legume proaspete: Fructele și legumele proaspete sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale care sprijină funcționarea optimă a organelor de detoxifiere, cum ar fi ficatul și rinichii. Optează pentru fructe și legume de sezon, cum ar fi citricele, merele, căpșunile, broccoli, spanacul și sfecla roșie.

2. Verdețurile amare: Verdeața amară, cum ar fi varza de Bruxelles, rucola, salata de endive și spanacul, conține substanțe nutritive care stimulează producția de enzime detoxifiante în ficat și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

3. Ierburi și condimente: Unele ierburi și condimente au proprietăți detoxifiante puternice. Printre acestea se numără turmericul, ghimbirul, usturoiul, coriandrul și pătrunjelul. Aceste ingrediente pot fi adăugate în diverse feluri de mâncare sau în sucuri proaspete pentru a spori efectele detoxifiante.

4. Cereale integrale: Cerealele integrale, precum orezul brun, quinoa și hrișca, furnizează fibre alimentare care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv și menținerea sănătății intestinale.

Te-ar putea interesa și: Marilu, despre zvonurile cu strategia de marketing: „Am monetizarea oprită pe Youtube de peste 2 ani. Mi se pare deplasat”

5. Leguminoasele: Fasolea, linte, năutul și mazărea sunt surse excelente de proteine vegetale și fibre, care contribuie la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor și menținerea nivelului de glucoză în sânge”, informează InfoCons, pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Diete

Cristina Herea și Alexandru Chiciu s-au despărțit

Cristina Herea și Alexandru Chiciu nu mai sunt împreună.


DC Media Group Audience

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Andreea Bălan, captură video Youtube, Ilinca Vandici

Andreea Bălan explică de ce nu au voie fetițele ei cu telefoane și tablete până la 12 ani: Nu o să le dau, indiferent de ce vor avea colegii lor la școală

Mihai Mitoșeru, foto Facebook

Mihai Mitoșeru, iubește din nou: „ Am cunoscut o fată extraordinară! Păcat că...”

Sursă foto: Gina Pistol/Instagram

Gina Pistol a făcut anunțul mult așteptat! Va fi prezentatoarea MasterChef 2024, alături de bucătarii Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea, de la PRO TV

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Oana Lis și Viorel Lis, foto Facebook

Oana Lis a răbufnit: Mi-au zis că sunt o nenorocită care o să-l lase pe Vio la greu! Acum îmi spun că cerșesc. Nimeni nu cerșește de bine

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Youtube / Ameritat cu Nasrin

Reghecampf rupe tăcerea în legătură cu Bebeto: Relația nu e în regulă / Vom avea o discuție „necontrolată”

Sursă foto: Fiță cu Adiță/ YouTube

Irina Columbeanu, apariție rară. Cum s-a lăsat fotografiată fiica fostului milionar, odată cu vizita ei în România

Cabral și Andreea Ibacka. Foto Facebook

Andreea Ibacka și Cabral își vând apartamentul. Motivul pentru care au luat această decizie: „Ne luăm rămas bun de la acest cuibușor” / Foto

Captură video: YouTube/La Măruță. Captură video: Instagram/Ioana Ignat

Sebastian Dobrincu dă cărțile pe față. Răspunsul artistului când a fost întrebat ce vedete i-au făcut avansuri Ioanei Ignat: „S-a întâmplat”


E oficial! Ladislau Boloni și FC Metz sunt istorie!

Anunțul a fost publicat pe rețelele sociale ale clubului...



pixel