Andreea Bălan a fost cerută în căsătorie de Victor Cornea! Cum arată inelul de logodnă: „Am spus DA! Cel mai frumos și hotărât DA din viața mea”
Alimentația joacă un rol foarte important pentru sănătate, iar în contextul actual, după perioada sărbătorilor de Paște, este necesară adoptarea unei diete bogate în alimente care susțin procesul natural de detoxifiere al organismului. InfoCons, pe pagina lor de Facebook, au evidențiat câteva recomandări în această direcție, punând accentul pe alimentele care sunt esențiale pentru a ajuta corpul să elimine toxinele și să se mențină sănătos.
Te-ar putea interesa și: Marilu, declarație uimitoare după despărțire: „Casa a fost dintotdeauna a mea, luată cu banii mei. Nu a existat niciun partaj”
O bază solidă pentru orice dietă de detoxifiere sunt fructele și legumele proaspete, bogate în antioxidanți, vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea noastră.
Uneori subestimate, varza de Bruxelles, ruccola și spanacul sunt bogate în substanțe nutritive, care stimulează producția de enzime detoxifiante în ficat și contribuie la eliminarea toxinelor din organism.
Turmericul, ghimbirul, usturoiul, coriandrul și pătrunjelul au, de asemenea, și proprietăți detoxifiante puternice.
O alimentație echilibrată ar trebui să includă și cereale integrale precum orezul brun, quinoa și hrișca, așa cum transmite InfoCons.
Fasolea, linte, năutul și mazărea sunt surse excelente de proteine vegetale și fibre, care ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor și menținerea nivelului de glucoză în sânge.
Te-ar putea interesa și: Andreea Mantea, despre puterea interioară: „Cred că ar trebui să învățăm să iertăm, indiferent de perioadă. Nu trebuie să așteptăm Paștele sau Crăciunul”
„În această perioadă, este important să ne concentrăm pe alimentele care susțin și îmbunătățesc procesul natural de detoxifiere al organismului.
Iată câteva alimente recomandate pentru detoxifiere:
1. Fructe și legume proaspete: Fructele și legumele proaspete sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale care sprijină funcționarea optimă a organelor de detoxifiere, cum ar fi ficatul și rinichii. Optează pentru fructe și legume de sezon, cum ar fi citricele, merele, căpșunile, broccoli, spanacul și sfecla roșie.
2. Verdețurile amare: Verdeața amară, cum ar fi varza de Bruxelles, rucola, salata de endive și spanacul, conține substanțe nutritive care stimulează producția de enzime detoxifiante în ficat și ajută la eliminarea toxinelor din organism.
3. Ierburi și condimente: Unele ierburi și condimente au proprietăți detoxifiante puternice. Printre acestea se numără turmericul, ghimbirul, usturoiul, coriandrul și pătrunjelul. Aceste ingrediente pot fi adăugate în diverse feluri de mâncare sau în sucuri proaspete pentru a spori efectele detoxifiante.
4. Cereale integrale: Cerealele integrale, precum orezul brun, quinoa și hrișca, furnizează fibre alimentare care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv și menținerea sănătății intestinale.
Te-ar putea interesa și: Marilu, despre zvonurile cu strategia de marketing: „Am monetizarea oprită pe Youtube de peste 2 ani. Mi se pare deplasat”
5. Leguminoasele: Fasolea, linte, năutul și mazărea sunt surse excelente de proteine vegetale și fibre, care contribuie la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor și menținerea nivelului de glucoză în sânge”, informează InfoCons, pe pagina de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Diete
Regele Charles a luat o...
Ștefan Mandachi a publicat un...
Universitatea Cluj a strâns un...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...