Alimentele care combat anxietatea. Dr. Oz a dezvăluit cum puteți reduce stresul și stările de neliniște
Data actualizării:
Data publicării:
De la tulburarea de anxietate generalizată (GAD) la anxietatea socială, bolile psihice sunt în creștere, și nu doar din cauza recentei pandemii. Persoanele care suferă de anxietate pot avea și simptome fizice, cum ar fi dureri de stomac și dureri de cap. 

Renumitul doctor Mehmet Oz, chirurg de inimă, a postat pe Twitter un link către un articol din 2017 care susținea că anumite alimente pot "reduce stresul și anxietatea": "Anxietatea poate fi o problemă care scade rezistența unui organism. O puteți combate în mod natural cu aceste 7 alimente". 


Dr. Oz a primit unele reacții negative pentru acest articol. Kavin Senapathy, colaborator al revistei Forbes, a declarat că Dr. Oz nu ar fi trebuit să facă astfel de afirmații. "A sugera că tulburările de anxietate pot fi tratate cu alimente este iresponsabil - aceste tulburări afectează milioane de americani și sunt adesea debilitante", a scris Senapathy. 


Deși știm că o schimbare a dietei nu poate trata singură anxietatea, ea poate ajuta atunci când vine vorba de ameliorarea simptomelor. Am analizat în continuare afirmațiile făcute de Dr. Oz.


Încercați aceste alimente dacă vă simțiți anxios


Năutul este unul dintre alimentele care combat anxietatea, potrivit medicului Dr. Oz. Karen Ansel, un dietetician din New York, este de acord cu faptul că năutul poate reduce stresul. "Năutul prăjit este o gustare uimitoare pentru a alunga anxietatea, deoarece este bogat în vitamina B6, care este necesară pentru ca creierul tău să fabrice serotonină", a declarat ea pentru Everyday Health. Dr. Oz apreciază faptul că năutul este bogat în fier, deoarece un nivel scăzut de fier poate duce la amețeli, bătăi accelerate ale inimii și depresie.


Un alt aliment anti-anxietate pe care Dr. Oz îl menționează este ciocolata neagră, care este bogată în antioxidanți și despre care se știe că crește nivelul de serotonină. Un studiu din 2009 publicat în Journal of Proteome Research sugerează că un consum zilnic de aproximativ 1,4 uncii de ciocolată neagră poate ajuta la minimizarea producției de cortizol (hormonul stresului). Mai mult, Sarah Gold Anzlovar, un dietetician din Boston, a declarat pentru Everyday Health că ciocolata neagră vă poate îmbunătăți starea de spirit.


Ceaiul de mușețel se află, de asemenea, pe lista lui Dr. Oz de alimente care pot reduce anxietatea, iar Healthline notează că acest ceai are proprietăți sedative și relaxante. Un studiu din 2016, publicat în Phytomedicine, a indicat chiar că un consum de mușețel pe termen lung poate reduce semnificativ simptomele de GAD moderat până la sever.

 

Citește și: Zodiile și mâncarea: Alimentele potrivite fiecărui semn zodiacal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente  anxietate  dr oz  stres 


DC Media Group Audience

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional




pixel