Alimentele care cresc imunitatea copiilor. Dr. Mihaela Bilic a oferit o serie de sfaturi
Data publicării:
Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt alimentele ce contribuie la creșterea imunității la copii, dar și care sunt cele două elemente negative ce ne pot afecta sănătatea.

Invitată la emisiunea lui Cătălin Măruță, Dr. Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele care contribuie la creșterea imunității copiilor. De asemenea, aceasta a evidențiat importanța somnului pentru sănătatea și imunitatea noastră, dar și efectele negative ale consumului de zahăr.

„Există alimente care ajută nu doar imunitatea copiilor, ci a noastră, a tuturor. Imunitatea este capacitatea organismului de a răspunde la tot ce înseamnă atac din exterior. Există un studiu care arată că o sută de grame de zahăr, cam cât are un litru de băutură răcoritoare carbogazoasă, scade imunitatea cu 94% în următoarele trei zile. Somnul este o chestiune pe care societatea nu o scoate în evidență. Insomnia nu este descrisă ca o boală serioasă, nu avem tratament. Un somn de calitate este miraculos pentru organism și imunitate, Somnul este singurul element care hrănește celula nervoasă. Fără mâncare putem trăi, fără somn, nu. Creștem în somn, iau neuronii se reechilibrează, se hrănesc”, a explicat Dr. Mihaela Bilic, la emisiunea lui Cătălin Măruță.

1. Proteine

Proteinele vin din carne, pește și ouă. Copiii nu pot fi vegani pentru că fără proteine de calitatea întâi nu putem face anticorpi și nu putem avea imunitate bună. Porția normală pentru adulți este de 500 de grame de carne pe săptămână. Oul este acel element miraculos în care natura a pus tot ce e mai bine, într-un volum mic.

2. Omega 3 și Vitamina D

Omega 3 îl putem lua chiar și din conservă de ton sau de sardine, atâta timp cât este pește. Omega 3 și Vitamina D nu sunt nicăieri atât de eficiente ca în pește. Scot inflamația din organism și cresc răspunsul imun.

Te-ar putea interesa și: Deserturi care nu îngrașă. Doctor Mihail a dezvăluit mai multe opțiuni delicioase

3.Vitaminele A, C, E

Aceste vitamine sunt antioxidante. Vitamina A o găsim în grăsime animală. În ficăței, în lapte gras și unt. Legumele nu au Vitamina A, dar toate legumele verzi și portocalii conțin această vitamină. Vitamina C o regăsim doar în fructe și legume, nu avem înlocuitor animal. Vitamina E înseamnă ulei, o găsim în semințe și nuci.

4. Prebiotice, postbiotice și probiotice

Toate acestea sunt hrană pentru bacterii. Ele există în lactate. Un copil care este hrănit cu lapte, este un copil „bine crescut”. Copiii cresc inclusiv mai înalți prin consumul de lapte. În dieta unui copil, grăsimea trebuie să fie pe primul loc, între 30 și 35% trebuie să fie grăsime.

Te-ar putea interesa și: Doctor Mihail a dezvăluit care este cea mai importantă regulă în alimentație

5. Fier, acid folic și Vitamina B12

Toate aceste elemente previn anemia. Globulele roșii sunt dependente de fier. Dacă noi nu avem aceste elemente în corp pentru a ajuta oxigenarea celulelor, nu putem fi sănătoși. Fierul îl putem lua din produsele animale în proporție de până la 30%, din produsele vegetale, din păcate, absorbția este de sub 10%. Excesul de fier este periculos. Cu cât este carnea mai închisă la culoare, cu atât are mai mult fier și nu se distruge prin gătit. Acidul folic este doar în plante și frunzele verzi. Vitamina B12 se regăsește tot în produsele animale.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: Simona Gherghe, Instagram

Simona Gherghe nu s-a mai abținut. Adevăratul motiv pentru care a plecat de la Acces Direct. A recunoscut abia după 5 ani: „Am trecut prin niște perioade foarte grele”




pixel