Alimentele care favorizează depunerea grăsimii pe burtă. Uită de ele, dacă îți dorești o talie de invidiat
Data publicării:
Specialiștii au identificat câteva alimente care îți pot aduce un surplus de grăsime, pe zona abdominală. 

Grăsimea de pe burtă poate reprezenta un risc pentru sănătatea ta, ducând la complicații grave în timp, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială, bolile de inimă, cancerul și problemele de ficat și rinichi, potrivit cercetărilor. În acest sens, obiceiurile tale alimentare joacă un rol esențial, când vine vorba de grăsimea ce se află la nivelul abdomenului. Tipurile de alimente pe care le alegi, porțiile și momentul în care le consumi, toate acestea îți pot influența negativ starea de sănătate. În special, există anumite alimente care pot stimula apariția grăsimii de pe burtă, potrivit specialiștilor, iar noi o să și le dezvăluim.

1. Produsele de patiserie

În timp ce o brioșă sau o pâine făcută în casă poate fi mai ușor de suportat de către talia ta, produsele de patiserie preparate în comerț conțin adesea zahăr în exces și au un număr mare de calorii. Brioșele, croissantele și pâinea sunt, de asemenea, o sursă de grăsimi trans, un alt nutrient inflamator care ar putea să vă amplifice grăsime pe burtă. Grăsimile trans apar în mod natural în cantități mici; cu toate acestea, majoritatea grăsimilor trans din alimentația noastră sunt produse de om. S-a demonstrat că aceste grăsimi cresc inflamația și bolile cardiovasculare (CVD), printre alte boli.

VEZI și: Alimentele pline de sare pe care le consumăm zilnic, fără să știm. Anca Alungulesei: „Mâncăm pe zi mai mult de 5,6 ori decât ar trebui”

2. Pâinea albă

Un aliment de bază în multe bucătării, pâinea albă, nu este cunoscută ca fiind un aliment bogat în nutrienți. Unele opțiuni conțin cantități mici de zahăr adăugat, dar cel mai mare vinovat aici este conținutul scăzut de fibre. Fibrele pot crește sațietatea și pot stabiliza foamea, ceea ce ar putea duce la alegeri alimentare mai bune și la un aport energetic adecvat. În plus, aportul de fibre este asociat cu reducerea grăsimii de pe burtă. Mulți carbohidrați rafinați, inclusiv pâinea albă, cerealele, biscuiții și alte gustări obișnuite sunt sărace în fibre.

Specialiștii recomandă ca femeile să consume zilnic între 22 și 28 de grame de fibre, în funcție de vârstă, în timp ce bărbații ar trebui să primească între 28 și 34 de grame. Fasolea, lintea, nucile, semințele, fulgii de ovăz, produsele din cereale integrale, fructele și legumele sunt surse notabile de fibre alimentare.

3. Cerealele

Cunoscute pentru a face un mic dejun ușor sau o gustare rapidă în deplasare, unele cereale nu fac nici un favor taliei tale - în special cele care sunt pline de zahăr. Opțiunile care conțin zahăr adăugat și zero fibre sunt cele mai rele. Nu numai că zahărul poate duce la inflamații și la grăsime pe burtă, dar ar putea, de asemenea, să-i perturbe microbiomul intestinal. 

Există o mulțime de cereale cu conținut scăzut de zahăr disponibile, așa că alege opțiuni cu mai puțin de cinci grame pe porție.

4. Sucul

O singură sticlă de suc obișnuit conține aproximativ 40 de grame de zahăr adăugat, o cantitate care depășește recomandarea zilnică a Asociației Americane a Inimii. Cercetările arată că zahărul alimentar excesiv poate crește inflamația organismului și poate duce la rezistență la insulină și inflamație cronică.

Încearcă, în schimb, apa carbogazoasă neîndulcită sau alternativele de sucuri cu conținut scăzut de zahăr.

VEZI și: Rețeta de supă de găluște a lui chef Sorin Bontea. Trucurile inedite care te ajută să obții un preparat foarte delicios: „Miroase așa de bine”

5. Cocktailurile

O altă băutură care probabil o să-ți distrugă abdomenul este cocktailul. Doar unul singur poate avea peste 30 de grame de zahăr adăugat, contribuind la inflamație și la grăsimea de pe burtă. În plus, de unul singur, alcoolul poate provoca inflamații și poate duce, potențial, la probleme în ficat și intestin. Cercetările arată că alcoolul este, de asemenea, asociat cu cantități mai mari de grăsime viscerală, ceea ce duce la un alt set de potențiale complicații de sănătate.

6. Popcornul

Popcornul la microunde este un alt unul dintre cele mai rele alimente inflamatorii care pot provoca grăsime pe burtă. Această gustare obișnuită are un lucru în favoarea ei: fibrele. Popcornul este o sursă de fibre esențiale, dar vine adesea împreună cu o mulțime de sodiu și grăsimi trans. Opțiunile cu mult unt și aromate sunt probabil soiurile cu cele mai mari cantități din acești nutrienți îngrijorători. Știm că grăsimile trans pot duce la inflamații și la îngrășare, dar aportul excesiv de sodiu poate duce, de asemenea, la inflamații și la creșterea grăsimii corporale, notează Bestlife.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente  burta  grasime  sănătate 



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel