Top 4 zodii care se vor bucura de noroc financiar la final de an. Mihai Voropchievici: „Sfârșitul lui 2024 le rezervă șanse mari de câștig”
Grăsimea de pe burtă poate reprezenta un risc pentru sănătatea ta, ducând la complicații grave în timp, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială, bolile de inimă, cancerul și problemele de ficat și rinichi, potrivit cercetărilor. În acest sens, obiceiurile tale alimentare joacă un rol esențial, când vine vorba de grăsimea ce se află la nivelul abdomenului. Tipurile de alimente pe care le alegi, porțiile și momentul în care le consumi, toate acestea îți pot influența negativ starea de sănătate. În special, există anumite alimente care pot stimula apariția grăsimii de pe burtă, potrivit specialiștilor, iar noi o să și le dezvăluim.
În timp ce o brioșă sau o pâine făcută în casă poate fi mai ușor de suportat de către talia ta, produsele de patiserie preparate în comerț conțin adesea zahăr în exces și au un număr mare de calorii. Brioșele, croissantele și pâinea sunt, de asemenea, o sursă de grăsimi trans, un alt nutrient inflamator care ar putea să vă amplifice grăsime pe burtă. Grăsimile trans apar în mod natural în cantități mici; cu toate acestea, majoritatea grăsimilor trans din alimentația noastră sunt produse de om. S-a demonstrat că aceste grăsimi cresc inflamația și bolile cardiovasculare (CVD), printre alte boli.
Un aliment de bază în multe bucătării, pâinea albă, nu este cunoscută ca fiind un aliment bogat în nutrienți. Unele opțiuni conțin cantități mici de zahăr adăugat, dar cel mai mare vinovat aici este conținutul scăzut de fibre. Fibrele pot crește sațietatea și pot stabiliza foamea, ceea ce ar putea duce la alegeri alimentare mai bune și la un aport energetic adecvat. În plus, aportul de fibre este asociat cu reducerea grăsimii de pe burtă. Mulți carbohidrați rafinați, inclusiv pâinea albă, cerealele, biscuiții și alte gustări obișnuite sunt sărace în fibre.
Specialiștii recomandă ca femeile să consume zilnic între 22 și 28 de grame de fibre, în funcție de vârstă, în timp ce bărbații ar trebui să primească între 28 și 34 de grame. Fasolea, lintea, nucile, semințele, fulgii de ovăz, produsele din cereale integrale, fructele și legumele sunt surse notabile de fibre alimentare.
Cunoscute pentru a face un mic dejun ușor sau o gustare rapidă în deplasare, unele cereale nu fac nici un favor taliei tale - în special cele care sunt pline de zahăr. Opțiunile care conțin zahăr adăugat și zero fibre sunt cele mai rele. Nu numai că zahărul poate duce la inflamații și la grăsime pe burtă, dar ar putea, de asemenea, să-i perturbe microbiomul intestinal.
Există o mulțime de cereale cu conținut scăzut de zahăr disponibile, așa că alege opțiuni cu mai puțin de cinci grame pe porție.
O singură sticlă de suc obișnuit conține aproximativ 40 de grame de zahăr adăugat, o cantitate care depășește recomandarea zilnică a Asociației Americane a Inimii. Cercetările arată că zahărul alimentar excesiv poate crește inflamația organismului și poate duce la rezistență la insulină și inflamație cronică.
Încearcă, în schimb, apa carbogazoasă neîndulcită sau alternativele de sucuri cu conținut scăzut de zahăr.
5. Cocktailurile
O altă băutură care probabil o să-ți distrugă abdomenul este cocktailul. Doar unul singur poate avea peste 30 de grame de zahăr adăugat, contribuind la inflamație și la grăsimea de pe burtă. În plus, de unul singur, alcoolul poate provoca inflamații și poate duce, potențial, la probleme în ficat și intestin. Cercetările arată că alcoolul este, de asemenea, asociat cu cantități mai mari de grăsime viscerală, ceea ce duce la un alt set de potențiale complicații de sănătate.
6. Popcornul
Popcornul la microunde este un alt unul dintre cele mai rele alimente inflamatorii care pot provoca grăsime pe burtă. Această gustare obișnuită are un lucru în favoarea ei: fibrele. Popcornul este o sursă de fibre esențiale, dar vine adesea împreună cu o mulțime de sodiu și grăsimi trans. Opțiunile cu mult unt și aromate sunt probabil soiurile cu cele mai mari cantități din acești nutrienți îngrijorători. Știm că grăsimile trans pot duce la inflamații și la îngrășare, dar aportul excesiv de sodiu poate duce, de asemenea, la inflamații și la creșterea grăsimii corporale, notează Bestlife.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente burta grasime sănătate
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...