Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
După cum probabil că ai mai auzit de-a lungul timpului, există anumite categorii de alimente care ne pot duce în fața unor inflamații cronice destul de neplăcute, dar, în aceeași măsură, și anumite ingrediente care ne pot proteja de această problemă de sănătate. Astfel, dacă de prima categorie este important să te ferești cât mai mult, când vine vorba de cele benefice, este important să le incluzi tot mai des în meniul tău de bază. Așadar, în topul alimentelor puse pe lista „așa da” se numără și peștele, dezvăluie Carmen Brumă, care spune că sunt mai multe variante pe care le poți lua în calcul la acest capitol.
„Chipsurile consumate în exces cauzează inflamația. Dar unul dintre cele mai bune alimente antiinflamatorii este peștele gras, avem somon, hering, sardine, scrumbia, crapul, toți acești pești conțin acizi grași Omega 3, care scad inflamația, previn bolile cardiovasculare. Apa te ajută să reduci inflamația cronică, pentru că spală, te ajută să elimini multe toxine.”, a declarat Carmen Brumă în cadrul emisiunii MediCool de pe Antena 1.
Te-ar putea interesa și: Pâine de secară și grâu integral. Rețeta mănăstirească plină de antioxidanți, vitamine și fibre. O poți prepara pentru masa de Paște
Dacă nu știi exact care sunt semnele inflamației cronice, medicul Mihail Pautov dezvăluie că până și pierderile de memorie pot indica acest lucru și te pot face să tragi un semnal de alarmă. Așadar, dacă te încadrezi în această categorie, pe lângă sugestiile recomandate mai sus, trebuie să mai adaugi și un condiment extrem de prețios din acest punct de vedere, dezvăluie Carmen Brumă.
„Inclusiv pierdea memoriei ne arată faptul că avem de-a face cu o inflamație cronică.”, a completat și medicul Mihail Pautov.
„Avem aici un condiment, turmericul, care pe lângă rolul antiinflamator, te ajută să-ți îmbunătățești memoria și este un antidepresiv foarte bun și calmează durerile articulare. Poate fi pus în mâncare. El nu se absoarbe singur, de asta trebuie să-i adaugi piper.”, a continuat Carmen Brumă.
„Eu mi-l pun din când în când în shake-ul proteic, pentru sală.”, a sugerat Dr. Mihail.
Un alt aliment extrem de prețios din acest punct de vedere mai sunt și afinele, spune Carmen Brumă, care dezvăluie faptul că acestea pot fi consuma indiferent de formă, adică proaspete sau congelate, întrucât beneficiile rămân la fel de mari.
„Afinele au și ele caracter antiinflamator. Să știți că fructele și legumele congelate au fix aceleași proprietăți, au aceleași cantități de minerale, vitamine, se păstrează foarte bine prin congelare, așa că sunt o soluție sănătoasă.”, a mai dezvăluit nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...