Alimentele care pot elimina celulita. Trebuie să le introduci neapărat în meniul zilnic
Data publicării:
Specialiștii au identificat câteva alimente care te pot ajuta să reduci celulita de pe piele.

Celulita este una dintre cele mai comune probleme de piele cu care se confruntă femeile. Apare din diverse motive și, indiferent de kilogramele pe care le ai, te poți confrunta cu aceste semne neplăcute. 

Tocmai din acest motiv, piața de astăzi este plină de suplimente, loțiuni și alte tratamente minute pentru piele, care pretind că reduc sau tratează celulita, dar care nu oferă întotdeauna rezultatele dorite. Partea cea mai bună este că există o listă de alimente care sunt considerate benefice, când vine vorba de lupta cu celulita, iar tu ar trebui să te obișnuiești să le introduci în alimentația zilnică, dacă nu ai făcut-o deja, potrivit EatThis.

1. Afine

Nu există nicio dovadă care să ateste faptul că consumul de fructe, inclusiv de afine, și legume este asociat cu o greutate corporală mai mică. Această analiză critică din European Journal of Nutrition face, de asemenea, o legătură convingătoare între consumul de fructe și legume și reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială.

VEZI și: Mihaela Bilic, rețetă de salată de vinete de dietă: „Are puține calorii. Gustul delicios este garantat și silueta neafectată”

2. Linte

Lintea și alte legume, cum ar fi fasolea neagră, năutul, sunt surse excelente de fibre. S-a constatat, de asemenea, că acestea creează o pierdere modestă în greutate pentru persoanele care le consumă în mod regulat, lucru care a fost explorat în această analiză sistematică din American Journal of Clinical Nutrition și lucru care poate favoriza dispariția celulitei.

3. Pere

Perele sunt fructele cu cel mai mare conținut de fibre. Având în jur de 6 grame de fibre per fructul mediu, o să simți o sațietate mai mare cu mai puțină mâncare, dacă integrezi acest aliment în gustările tale zilnice. 

4. Varza kale

Într-un studiu efectuat în 2014, publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics (Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică), s-a constatat că cei care consumă în mod repetat verdețuri cu frunze închise fără amidon, cum ar fi varza kale, precum și de legume de culoare portocalie sau galbenă intensă, au avut o grăsime viscerală mai mică decât non-consumatorii.

5. Avocado

Deși avocado este mai caloric decât majoritatea celorlalte produse, poate ajuta la stimularea pierderii în greutate. Femeile care consumă în mod regulat fructe și legume, inclusiv avocado, au înregistrat o pierdere în greutate mai mare pe o perioadă de patru ani decât cele care nu au consumat aceste alimente, potrivit acestei publicații din revista Nutrients.

Citește și: Cum să te răcorești pe timp de caniculă. Cele mai bune sfaturi pentru această perioadă

6. Ciuperci

Ciupercile ajung în mâncărurile cu carne, unde sunt amestecate cu pui, vită sau porc, nu doar pentru gust, dar și pentru valorile lor nutriționale minunate. Acestea pot înlocui alte ingrediente cu un conținut caloric crescut, făcându-te astfel să te saturi mai repede și „păcălind” astfel foamea. 

7. Apa

Deși este o băutură, nu un aliment, apa nu numai că te ajută să te menții hidratat, dar consumul ei te ajută și să eviți celulita. Încearcă să bei cel puțin un litru jumătate de lichide zilnic, pentru a putea beneficia de aceste lucruri.

8. Banane

Bananele sunt recunoscute în mod obișnuit ca fiind o sursă de potasiu, care este asociat cu controlul umflăturilor, deoarece are o relație inversă cu sodiul. Retenția de lichide din cauza consumului ridicat de sare în alimentație poate duce la umflături care pot crește aspectul celulitei, iar bananele intervin în acest caz.

9. Cartofii dulci

Dacă ești în căutarea unei legume cu amidon, cartofii dulci sunt o alegere excelentă, oferind unele dintre cele mai solide beneficii pentru sănătate, inclusiv un conținut excelent de vitamina A. Sunt, de asemenea, bogați în potasiu, care poate reduce vizibilitatea celulitei asociată cu un aport excesiv de sodiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimentel  celulita  fructe 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel