Alimentele care scad imunitatea. Dr. Mihail, semnal de alarmă: „Atenție mare”
Data publicării:
 Dr. Mihail a dezvăluit patru categorii de alimente de care trebuie să te ferești în sezonul rece.

Extrem de multe persoane sunt din ce în ce mai interesate în această perioadă de a-și crește imunitatea și de a ține, astfel, departe tot felul de viruși sau răceli de sezon. Înainte însă să căutăm remediile care ne ajută în acest sens, trebuie să îndepărtăm din alimentația noastră câteva elemente esențiale care scad semnificativ sistemul imunitar, avertizează Dr. Mihail, care pune pe primul loc zahărul.

„Dacă vrei să-ți crești imunitatea, atunci trebuie să eviți aceste 4 tipuri de alimente. Oamenii vor în sezonul acesta să-și crească imunitatea și se duc la farmacie să cumpere suplimente pentru a-și crește imunitatea, care îți fac de 10 ori mai rău. Îți scad imunitatea și îți distrug sistemul imunitar, care e absolut nepregătit să se lupte cu o viroză. În primul rând, alimentele bogate în zahăr cresc producția de proteine inflamatorii, având un impact negativ asupra funcției imunitare.”, spune Dr Mihail pe rețelele de socializare.  

Citește și: Persoanele care nu trebuie sub nicio formă să consume alcool. Dr. Mihail, avertisment dur: „Absolut interzis. Următorul pas este ciroza”

@doctor.mihail Alimente care SCAD imunitatea ???? ????????‍⚕️ @medicool.ro_antena1 ♬ original sound - doctor.mihail

Alte trei alimente pe care trebuie să le eviți pentru un sistem imunitar puternic

Nu doar zahărul poate fi periculos într-o cantitate mare, ci și sarea, avertizează specialistul. De asemenea, Dr. Mihai mai pune pe listă și mâncarea prăjită sau îndulcitorii artificiali. 

„2. Prea multă sare, ea este ok, dacă o controlezi și faci sport. Eu recomand acel vârf de sare într-un pahar de apă minerală dimineața care să te energizeze, dar dacă mănânci prea multă sare, ea poate inhiba și alterează bacteriile intestinale.

3. Atenție mare la mâncare prăjită. Pe lângă faptul că ne poate îngrășa, ea este bogată într-o grupă de molecule, care se formează atunci când zaharurile acționează cu proteinele sau grăsimile în timpul gătirii la temperaturi ridicate. Se crede că aceste molecule slăbesc sistemul imunitar în mai multe moduri.

4. Îndulcitorii artificiali pot provoca dezechilibre în bacteriile intestinale, care sunt extrem de importante în generarea unui răspuns imunitar bun.”, a mai dezvăluit specialistul. 

Citește și: Produsul lactat care susține un somn calitativ și digestia. Îl poți prepara simplu, acasă. Dr. Mihail: „Nu există motiv pentru care nu l-ai consuma”

Alimentele pe care trebuie să le consumi pentru o imunitate de fier

Invitat recent în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, de la Spectacola și DC News, Cristian Mărgărit, nutriționist, dezvăluia care este principalul aliment pe care trebuie să-l incluzi adesea în mesele tale, pentru o sănătate de fier. Este vorba despre pește, care conține o sursă importantă de vitamina D, spune el. 

„Foarte puține alimente conțin vitamina D, aș puncta aici peștele oceanic, care, pentru imunitate, este un miracol, pentru că el include mai mulți nutrienți care ne ajută: vitamina D, A, seleniu, zinc, fier, proteină, Omega 3, toate ajută imunitatea. Vorbim de peștele oceanic de apă rece și culmea, macroul, heringul, pești mai ieftini, sunt foarte potriviți. Peștii care sunt mai scumpi, rechini, somon, ton, sunt pești mai mari, care au timp să acumuleze mai multe toxine din mediu, acești contaminați care există peste tot. Este bine să alegem un pește cât mai mic, de preferat, de captură, nu de crescătorie.”, a continuat acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Captură video: Kanal D. Captură video: Pro TV

Previziunea pe care Neti Sandu i-a făcut-o actriței Carmen Tănase. S-a aflat după 10 ani: „Mă uitam la ea și am zis «I-auite ce mi-a zis asta»”

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”




pixel