Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Carmen Brumă vine în ajutorul celor care rezistă cu greu zilele acestea la temperaturile scăzute din termometre. Există câteva alimente de bază pe care trebuie să le consumăm în această perioadă mai mult decât în timpul anului, spune aceasta.
„Frigul influențează consumul energetic al organismului. Metabolismul celor care trăiesc în țările nordice, cu temperaturi scăzute o bună parte din an, cheltuiește mai multe calorii pentru a menține constanța temperatura de 37 de grade, normală pentru corpul uman. Gerul impune consumul unor produse mai concentrate în calorii ( proteine și grăsimi de origine animală și vegetală) care să-i permită organismului să-și acopere nevoile energetice sporite, dacă petreceți mult timp afară.”, a scris Carmen Brumă pe Instagram.
Te poate interesa și: Ce ingredient trebuie să eviți de pe eticheta produselor. Carmen Brumă: „Îngrașă, afectează ficatul și creează rezistență la dopamină”
Așadar, iarna ar trebui să includem în dieta noastră zilnică câteva alimente, însă, în special, anumite condimente, sugerează Carmen Brumă. În final, aceasta amintește și despre beneficiile pe care supa o are asupra organismului, atât din punctul de vedere al sănătății, cât și în combaterea temperaturilor cu minus de afară.
„Iată câteva alimente pe care trebuie să le includeți în alimentație atunci afară e ger:
1.GHIMBIRUL ȘI HREANUL. Au efecte asemănătoare, stimulează digestia, combat durerile articurale , stimulează imunitatea și îți dau senzația de căldură. Ghimbirul poate fi folosit în ceaiuri calde, limonadă, sucuri de fructe, dulciuri sau preparate din carne și peste. Hreanul este în general asociat cu carne sau murături.
2. CEAPĂ ȘI USTUROIUL Au proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice și îmbunătățesc circulația
3. SUPĂ DE OASE ȘI CARNE hrănește corpul și îl încălzește. Poate fi preparată în cantități mari și congelată în recipiente care să fie ușor de încălzit. Rețeta e simplă: se fierbe carnea cu oase (sau peștele întreg) până când carnea se desprinde de pe acestea. Se strânge spumă care se formează la suprafață și se pot adaugă legume tăiate mărunt. Colagenul conținut ajută pielea și articulațiile, mai ales iarnă. Supă de carne și oase contribuie și la depășirea mai rapidă a răcelilor, fluidificând mucusul și ajutând în eliminarea lui.”, a mai dezvăluit celebra antrenoare de fitness.
Citește și: Motivul pentru care trebuie să gătești pastele al dente. Carmen Brumă: „Ajută sănătatea și silueta”
Recent, Carmen Brumă vorbea despre „rețeta” care ne ajută să obținem o imunitate de fier. Este vorba despre mai mulți factori ce contribuie la acest proces complex, povestea ea tot pe rețelele de socializare.
„Unul dintre cele mai căutate subiecte în această perioadă este stimularea sistemului imunitar sau întărirea sistemului imunitar. Așa cum am mai spus și în alte rânduri, eu cred că un sistem imunitar echilibrat nu se obține printr-o singură măsură, ci printr-un complex de măsuri, o conduită de viață, un stil de viață, care include o alimentație echilibrată, somn de calitate, mișcare practicată în mod constant, evitarea kilogramelor în plus, hidratare corespunzătoare, managementul stresului și, nu în ultimul rând, suplimente alimentare de calitate, la recomandarea medicului.”, a spus Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente Carmen Bruma ger imunitate sezon rece
Anca Hâncu, doctor în...