Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Nivelul scăzut de celule roșii din sânge duce la anemie, ceea ce înseamnă că organismul va face un efort suplimentar pentru a furniza oxigen în celule și în întregul corp. RBC-urile sunt cele mai comune celule din sângele uman și organismul produce un milion din acestea în fiecare zi.
Celulele roșii din sânge sunt produse în măduva osoasă și circulă în jurul corpului timp de 120 de zile.
Având un număr scăzut de celule roșii în sânge înseamnă că există mai puțin oxigen în corp. Simptomele pot fi oboseală, slăbiciune, amețeli, dificultăți de respirație și bătăi rapide ale inimii. Pe lângă alergare și exerciții fizice zilnic, acestea sunt alimentele pe care trebuie să le adaugi în dietă pentru a ajuta la depășirea simptomelor anemiei și la creșterea numărului de celule roșii din sânge.
Carne de organe
Organele precum ficatul și rinichii sunt deosebit de benefice pentru creșterea globulelor roșii din organism. Acestea sunt foarte bogate în vitamina B12 și oferă o sursă incredibilă de energie.
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente anemie sănătate
Anca Hâncu, doctor în...