Raluca Bădulescu a dat de pământ cu Iulia Albu, fosta sa colegă de la Bravo, ai stil!, în direct la TV: „Are numai defecte, e dezordonată în mod sinistru și pusă pe scandal”
Când vă gândiți la hidratare, probabil că mintea vă duce imediat la anumite băuturi, precum este apa, ceaiurile sau sucurile. Dar, de fapt, corpul uman obține o cantitate bună de apă din diferite alimentele pe care le consumați în viața de zi cu zi.
Pentru a vă ajuta să vă satisfaceți necesarul de lichide prin alimente, Ehsani, specialist, încurajează consumul de fructe și legume la fiecare masă.
„Încercați să încorporați fructe și legume în fiecare masă și în gustările pe care le consumați.”, spune ea. „Fructele și legumele sunt încărcate cu apă și vă vor ajuta să vă îndepliniți task-ul din acea zi.”
Ea adaugă că, de fiecare dată când vă așezați să mâncați sau vă construiți farfuria pentru micul dejun, prânz și cină, asigurați-vă că umpleți cel puțin jumătate din farfurie cu fructe și legume, notează EatThis.
Salată Iceberg (96% apă)
Căutați alimentele cu cel mai mare conținut de apă? Salata Iceberg este aceasta. Din punct de vedere nutrițional, salata iceberg este adesea considerată cea mai slabă verigă a salatelor verzi. Dar este o sursă bogată de apă, spune Alexandra Miller, dietetician, cu un conținut înregistrat la 96%. Este, de asemenea, săracă în calorii și poate fi o sursă bună de vitaminele A și C.
Castravete (95% apă)
Castraveții sunt plini de apă. Ei conțin aproximativ 95% apă, spune Ilyse Schapiro, nutriționist dietetician. În plus, sunt plini de potasiu, care poate ajuta la prevenirea accidentului vascular cerebral. De asemenea, aceste legume conțin o substanță antiinflamatoare, fisetina, care promovează sănătatea creierului, spune ea.
Dovlecei (95% apă)
Cu un conținut de apă de 95%, dovlecelul ocupă un loc fruntaș pe lista alimentelor foarte hidratante. Deoarece are puține calorii (un dovlecel mic are doar 20 de calorii), sunt înlocuitorul perfect al pastelor.
Țelină (95% apă)
Țelina este un energizant hidratant care conține 95% apă. Un studiu al Universității din Illinois a descoperit că luteolina, un flavonoid din țelină, are potențialul de a inhiba creșterea celulelor canceroase, în special în pancreas. Un alt studiu de la Universitatea din Missouri a descoperit că apigenina, un compus care se găsește în țelină, poate opri înmulțirea și răspândirea celulelor canceroase la sân.
Ridichi (95% apă)
Această rădăcinoasă este compusă în proporție de 95% din apă.
"Ridichile sunt cunoscute pentru efectul lor răcoritor. Căldura naturală sau aroma picantă a unei ridichi acționează asupra organismului pentru a ajuta la ameliorarea excesului de căldură din corp", spune Rebecca Scritchfield. Ea adaugă că acestea sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, fosfor și zinc, minerale cheie și antioxidanți care protejează celulele și hrănesc țesuturile.
Roșii (95% apă)
Cu un conținut de apă de aproape 95%, roșiile sunt alimentele perfecte pentru a fi încorporate în orice masă.
"Roșiile sunt, de asemenea, pline de nutrienți esențiali. Ele sunt o sursă bogată de licopen, un carotenoid cunoscut pentru efectele sale de combatere a cancerului, potasiu și vitaminele A și C", spune Miller.
Vinete (92% apă)
Cu un conținut de apă de aproximativ 92%, vinetele sunt un aliment hidratant, care este, de asemenea, sărac în calorii și o sursă bună de fibre alimentare, de asemenea. Vinetele sunt, de asemenea, o sursă de cupru, vitaminele B, mangan, vitamina K și potasiu, nutrienți care susțin un sistem metabolic, imunitar și cardiovascular sănătos, spune Miller.
Pepene verde (92% apă)
Pepenele roșu are aproximativ 92% apă, spune Schapiro. În plus, este plin de nutrienți precum vitaminele A, B6 și C, precum și licopen și antioxidanți. "Folosiți pepenele roșu pentru a vă aromatiza apa, sugerează Schapiro.
Conopidă (92% apă)
Conopida are un conținut de 92% apă și este bogată în fibre, cu 3,5 grame într-o cană de conopidă gătită. Este, de asemenea, bogată în vitaminele C și K.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: canicula fructe hidratare legume vara
Busu a spus la ce temperaturi...
Neti Sandu vine cu...
Anca Hâncu, doctor în...