Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Balonarea este una dintre cele mai comune probleme digestive întâlnite în ultima vreme, care nu doar că oferă un disconfort destul de mare, dar îți schimbă și forma fizică destul de mult. În acest sens, trebuie să știi că există câteva alimente care pot preveni această problemă digestivă, însă, în același timp, trebuie să te asiguri că tai din alimentația ta și acele produse care nu fac decât să amplifice această senzație neplăcută. Critstian Mărgărit, nutriționist, a dezvăluit toate detaliile pe care trebuie să le știi cu privire la acest subiect de interes.
„În tubul nostru digestiv, avem foarte multe tipuri microorganisme, bacterii, ciuperci, etc. Când acestea se dezvoltă necontrolat, apare așa numita disbioză, nu sunt bacteriile bune, sunt cele rele, iar ele cauzează balonarea și problemele digestive. Apoi, îmbătrânirea duce la sinteză, la o secreție mai mică de enzime digestive. În cazul probioticilor, bacteriilor sănătoase, includem aceste alimente, iaurtul, murăturile și fibrele.”, a declarat nutriționistul Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.
Înainte să găsim soluțiile care previn balonarea, este extrem de important să eliminăm definitiv din meniul zilnic anumite alimente care nu fac decât să accentueze acest disconfort digestiv. Cristian Mărgărit a dezvăluit, astfel, cele mai dăunătoare produse care te pot balona excesiv.
„Cel mai important este să evităm substanțele care le omoară, care distrug flora intestinală. Alcoolul este pe primul loc, distruge flora intestinală internă, anumiți îndulcitori distrug flora intestinală, dacă ai făcut anumite tratamente cu antibiotice și nu ți-ai refăcut flora intestinală, poți trage ani de zile cu tine aceste probleme.”, a continuat acesta.
Uneori, este destul de greu să-ți dai seama care este sursa principală a balonării, mai ales dacă nu ai o dietă restrictivă. Astfel, Cristian Mărgărit spune că o soluție extrem de bună de luat în calcul este dieta disociată, prin care să elimini combinațiile alimentare, astfel încât să identifici cauza problemei tale.
„Apoi, foarte important mai este să încercăm o dietă disociată, să mâncăm câte un aliment și să vedem ce efect are asupra noastră. Atunci când mâncăm foarte multe alimente amestecate, nu știm care dintre ele ne-a făcut rău sau poate combinația ne-a făcut rău. Dacă începi ușor să determini care sunt alimentele care îți fac rău, la un moment dat le eviți și digestia devine mult mai bună. Dacă problema e zilnică, trebuie mers la un gastroenterolog și începută o investigație serioasă, pentru că nu este normal să stăm în această stare. Aceste bacterii din tubul digestiv produc și substanțe toxice, dăunătoare, deci nu e bine să neglijăm o astfel de situație. Trebuie să fie o prioritate pentru noi reglarea florei intestinale.”, mai spune el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente balonare cristian margarit probleme digestive
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...