Alimentele de care trebuie să stăm departe ca să evităm cancerul
Data publicării:
Când vine vorba de cancer, nutriționiștii ne sfătuiesc să consumăm cu moderație anumite alimente, iarr pe altele să le evităm cu totul.

Iată alimentele pe care ar fi bine să le eviți când vine vorba de cancer:

* carnea roșie - OMS susține: carnea roșie este unul dintre cei mai importanți factori alimentari care cresc riscul de a face cancer. Carnea roșie neprocesată, incluzând aici carnea de vită, de miel, de oaie și de porc, este încadrată de OMS în Grupa 2 de risc, ceea ce înseamnă că este probabil cancerigen pentru oameni, recomandarea fiind cea de consum moderat și nicidecum de eliminare completă din alimentație, pentru că aceasta carne are valoare nutrițională. Carnea procesată este încadrată în Grupa 1 de risc, alimentele de acest tip fiind, potrivit OMS, „cancerigene pentru oameni“. Organizația Mondiala a Sănătății avertizează că 50 de grame de carne procesată, consumată zilnic, cresc riscul de apariție a cancerului colorectal cu 18%. Totodată, Institutul American al Cancerului avertizează că consumul excesiv de carne roșie poate crește riscul de cancer de colon și poate fi asociat cu cancerul de prostată și cancerul pancreatic. Cert este că carnea roșie conține un compus, mioglobina, care poate deteriora mucoasa intestinală și astfel crește riscul de cancer, așa că este bine să consumăm carne roșie în cantități mici.

 

* alcoolul - deși moderat consumul poate reduce riscul de boli de inimă, abuzul este o cauză majoră a apariției mai multor forme de cancer. Studiile arată că riscul de cancer de sân crește cu 7% pentru fiecare 10 grame suplimentare de alcool consumate pe zi. Există, de asemenea, dovezi convingătoare privind legătura  dintre excesul de alcool și alte tipuri de cancer, inclusiv cancere ale gurii, faringelui, laringelui, esofagului, colonului, ficatului și stomacului.

 

Citește continuarea articolului pe Radio DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente  cancer  sănătate 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui




pixel