Alimentele minune care scad colesterolul. Anca Alungulesei: „Sunt o categorie foarte importantă de adus zilnic în alimentație”
Data publicării:
Anca Alungulesei a dezvăluit care sunt alimentele minune care scad colesterolul.

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și hipnoterapeut, creatoarea Psiho-Dietei, a fost invitată în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță, unde a vorbit despre alimentele care scad colesterolul. Potrivit specialistei, colesterolul este o substanță grasă de care corpul nostru are nevoie, pentru că ajută la refacerea membranelor celulare, la sintetizarea vitaminei D și la producția hormonilor.

Când vine vorba de colesterol putem spune că este și bun și rău pentru organism. Când ne gândim la colesterol bun și colesterol rău, această clasificare se face prin modalitatea în care colesterolul circulă în corpul nostru. Colesterolul bun este modalitatea prin care corpul colectează colesterolul din sânge și îl duce în ficat. Acolo este metabolizat și apoi eliminat, de aceea se numește colesterol bun. De asemenea, colesterolul rău este modalitatea prin care el intră în sânge.

Factorii care contribuie la creșterea colesterolului rău

Printre factorii care contribuie la creșterea colesterolului rău se numără un stil de viață deficitar, alimentele procesate, alimentele bogate în zaharuri, băuturile carbogazoase, fumatul precum și nivelul de stres și lipsa activității fizice.

„Metabolismul nostru este toată multitudinea aceasta de hormoni și atunci este nevoie să avem grijă de colesterol. Scopul nostru este ca din alimentație, din dietă și din stilul de viață pe care îl avem să creștem producția de colesterol bun și implicit să scădem producția de colesterol rău. 

Până la a ne gândi ce să mâncăm sau cum să ne schimbăm stilul de viață ca să ne ajutăm corpul, în primul rând ar trebui să ne gândim ce trebuie eliminat. Factorii care conduc la creșterea colesterolului rău sunt în primul rând un stil de viață deficitar sau un stil de viață haotic, alimentele foarte procesate, alimentele bogate în zaharuri, băuturile carbogazoase, lipsa mișcării, fumatul și nivelul de stres”, a precizat Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și hipnoterapeut, creatoarea Psiho-Dietei, în cadrul emisiunii realizate de Cătălin Măruță.

Te-ar putea interesa și: Trei reguli care te ajută să scapi de grăsimea viscerală. Carmen Brumă: „Este considerată a fi cea mai periculoasă”. Bolile la care te expui

Alimente minune care scad colesterulul rău

Potrivit specialistei, alimentele recomandate pentru reducerea colesterolului rău includ peștele gras bogat în Omega 3, nucile, semințele de chia și de in, alunele, migdalele, leguminoasele, uleiul de măsline presat la rece, legumele cu frunze verzi și citricele bogate în vitamina C.

„În primul rând avem alimentele bogate în Omega 3, cum ar fi peștele gras: somonul, sardinele, heringul și așa mai departe. Avem nucile, semințele: de chia sau de in care sunt bogate în Omega 3, alunele, migdalele, leguminoasele: mazăre, năut, fasole boabe, lintea. De asemenea, uleiul de măsline, dar atenție să fie un ulei de măsline pur, nu contrafăcut, presat la rece. Legumele cu frunze verzi sunt o categorie foarte importantă de adus zilnic în alimentație. Deci dacă adăugăm o salată cu frunze verzi la fiecare masă ușurăm digestia și ajutăm și partea aceasta de colesterol. Totodată cicitricele sunt foarte bogate în vitamina C și ne ajută la scăderea colesterolului rău.

Acestea ar fi alimentele, dar trebuie să și scădem cantitatea de alimente procesate. Sunt foarte mulți oameni care iubesc produsele de patiserie, din când în când nu strică, dar să aduci patiseria în viața ta zi de zi nu prea sprijină sănătatea. Sunt foarte multe grăsimi trans acolo, conțin multe zaharuri și atunci practic doar dezechilibrezi acest echilibru interior și te dezechilibrezi metabolic”, a spus Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și hipnoterapeut, creatoarea Psiho-Dietei, în cadrul emisiunii realizate de Cătălin Măruță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”




pixel