Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
„Dacă suferiți de alergii sezoniere, ați putea observa că anumite alimente par să vă declanșeze simptomele mai mult decât altele. Acesta se numește sindrom de alergie orală (OSA) , de asemenea , cunoscut sub numele de sindromul de polen-alimente”, spune Clifford Bassett.
„OEA descrie reacțiile alergice care apar de obicei la ingestia anumitor fructe, nuci, legume sau condimente nepreparate la persoanele sensibile la polen”, spune el.
În termen de 10 minute de la consumul de alimente, s-ar putea să observați mâncărime ușoară sau furnicături la nivelul buzelor sau în gât, spune dr. Bassett. Procesul digestiv neutralizează acești alergeni, spune el, așa că tinde să dispară rapid. Pentru un procent mic de oameni, aceste reacții pot fi mai severe.
Cu toate acestea, chiar dacă dispar, a avea o reacție polen-alimentară se adaugă doar la timpul petrecut împovărat cu simptome alergice, adăugând mai multă suferință sezonului.
Cine este în pericol pentru sindromul polen-alimente
„OEA este mai frecvent observată la persoanele care au sensibilitate la polenul de mesteacăn, chiar mai mult decât la cei care sunt sensibili la ierburi și buruieni”, spune dr. Bassett.
Alimente de evitat dacă suferiți de alergie la polenul de mesteacăn
Sezonul polenului arborelui începe de la începutul primăverii și durează până în luna mai, conform Clinicii Cleveland. Persoanele care au alergii la polen de mesteacăn sunt susceptibile de senzația de mâncărime după ce consumă următoarele alimente:
Mere
Migdale
Morcovi
Țelină
Cireșe
Alune de padure
Kiwi
Piersici
Pere
Prune
Alimente de evitat cu o alergie la polen de iarbă
Polenul de iarbă este de obicei în aer la sfârșitul primăverii și verii, conform ACAAI. Dacă aveți alergii la polenul la iarbă, este posibil să observați o reacție mai severă atunci când mâncați:
Țelină
Pepeni
Portocale
Piersici
Roșii
Alimente de evitat cu o alergie la polenul ambroziei
Sezonul Ragweed atinge vârfurile la mijlocul lunii septembrie în majoritatea părților din SUA, potrivit Fundației pentru Astm și Alergie (AAFA). S-ar putea să observați și simptome de mâncare:
Banane
Pepene galben
Castraveți
Pepene
Cartofi albi
Dovlecel
Seminte de floarea soarelui
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alergie alergii de sezon alimente ambrozie sănătate
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Anca Hâncu, doctor în...