Alimentele pe care trebuie neapărat să le incluzi în meniul de post. Carmen Brumă: „Sunt surse bune de proteine vegetale”
Data publicării:
Carmen Brumă a dezvăluit care sunt cele mai importante alimente, din punct de vedere nutrițional, pentru perioada de post.

Am intrat, oficial, în Postul Paștelui, considerat a fi și cel mai aspru și lung din an, în care dezlegările la pește sunt extrem de rare, de două ori, mai exact. Astfel, este important să găsim sursele de proteină necesare, care să înlocuiască cât mai eficient produsele pe bază animală, și să obținem, astfel, toată energia și puterea de care avem nevoie. Pentru a fi sigură de faptul că cei din comunitatea sa se vor alimenta cât mai corect pe parcursul acestor săptămâni, Carmen Brumă a dezvăluit care sunt alimentele esențiale ce nu trebuie să-ți lipsească din farfurie, dacă și tu ții Postul Paștelui. Este vorba despre niște surse vegetale extrem de pline de proteine, pe care le poți combina între el după bunul plac. 

„Alimente pe care trebuie sa le incluzi în meniul de post, pentru că sunt surse bune de proteine vegetale:
- LEGUMINOASE: linte, mazăre, fasole etc.
- FULGI DE DROJDIE INACTIVĂ
- QUINOA și AMARANTH 
- NUCI ȘI SEMINȚE ( de preferat neprăjite)”, a scris Carmen Brumă pe rețelele de socializare. 

Citește și: Sunt permise fructele de mare în post? Explicația părintelui Vasile Ioana: „Sunt preoți care spun că nu ai voie, e opinia lor”

Cum se ține, de fapt, Postul Paștelui

Pentru a se asigura că respecți întocmai tot ce presupune postul și că nu-ți cureți doar trupul, ci te purifici și spiritual, Părintele Vasile Ioana a vorbit despre semnificația precisă a postului, întrucât în ultima vreme s-au uitat amănunte importante cu privire la acest lucru. Astfel, nu e vorba doar despre ce punem în farfurie, ci și despre cantitatea pe care alegem să o servim la o masă. Postul este momentul în care nu trebuie să facem niciun fel de exces, motiv pentru care este ideal chiar și pentru dietă, întrucât preotul spune că ar trebui să fim mai slabi, după aceste săptămâni. 

„Adevăratul post este despre reducerea cantităților. Dacă tu mâncai multă carne, iar acum mănânci multă fasole, iar nu e bine. Adică vreau să ne cântărim. Duminică seara e lăsatul secului, vreau ca luni dimineață când ne trezim, când începe postul, pune-te pe cântar. Dacă ai 86 de kilograme, iar dacă la finalul postului ai 96, nu e în regulă. E adevărat că acum mâncăm mai mulți carbohidrați și avem o predispoziție să ne îngrășăm, dar dacă ai 86, la finalul postului trebuie să ai 80.”, a declarat Părintele Vasile Ioana, în cadrul podcastuui Altceva cu Adrian Artene.

Citește și: Părintele Pimen Vlad: Dacă faceți asta în Postul Paștelui, să vedeți câte minuni vin în viața voastră!

„Asta e cea mai grea ecuație a postului”

Mai mult, în acest timp ți se vor arăta extrem de multe ispite în față, iar dorința de a savura preparatele pe care până acum le consumai în voie va fi și ea la fel de mare, spune preotul. Totuși, cu voință și cu Dumnezeu în gând, vei reuși să treci cu bine peste zilele de post.

„Căderea în lăcomie, creierul nostru se victimizează repede, iar aici este o legătură între ficat, creier și voință, e un triunghi. E cea mai grea ecuație a postului. Ficatul care mânca tot felul de lucruri până ieri.. te ia cu dureri de cap, și mie mi se întâmplă. Te enervezi, nu ți se mai pare nimic bun, de aia ți se spune că vin ispitele în post, nu ai voie decât o chestie mică din cămară, cumva interiorul tău se revoltă. Mulți cedează, dar voința ta de creștin care vrea să se apropie de Dumnezeu zice „Doamne, nu mă lăsa.” Nu e bine să folosim cantități mari.”, mai spune preotul. 

Citește și: Marea țeapă cu produsele de post din supermarket! Nimeni n-ar fi crezut că s-a ajuns aici! S-au dat deja amenzi pentru o listă mare de alimente de post

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel