Alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat pe caniculă. Anca Hâncu: „Sunt în top, când vorbim de hidratare”/ VIDEO
Data publicării:
Anca Hâncu a dezvăluit pe ce alimente trebuie să ne axăm în sezonul cald.

Dr. Anca Hâncu a fost invitată în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a vorbit despre dieta de vară și despre cum ar trebui să arate alimentația noastră, în sezonul cald. Principala greșeală pe care trebuie să o evităm este să bem fructele sub formă de suc, spune nutriționistul. În schimb, putem consuma apa cu felii de portocală, lămâie, castravete, acest lucru oferind o aromă aparte, dar ferindu-ne și de acumularea kilogramelor în plus.

„Eu vara beau apă plată, mai pun o lămâie, o felie de portocală sau chiar niște castravete, îi dă un gust proaspăt. Vara și tenul e mai frumos când mâncăm mai multe legume, fructe și când ne hidratăm cu apă proaspătă. Apa e senzațională și e importantă pentru noi, dar ne mai putem hidrata și prin alimentație.”, ne spune Dr. Anca Hâncu, în cadrul emisiunii.

Citește și: Alimentele pline de sare pe care le consumăm zilnic, fără să știm. Anca Alungulesei: „Mâncăm pe zi mai mult de 5,6 ori decât ar trebui”

Care sunt alimentele care hidratează cel mai tare

Hidratarea este esențială vara. Totuși, pe lângă consumul de apă regulat, mai există și câteva alimente care pot aduce un aport important de lichide în organism. Este vorba despre anumite fructe și legume, însă din topul medicului nutriționist mai fac parte și alte câteva alimente minune. 

„Legumele, vegetalele ne aduc apă, iaurtul, sana, au o cantitate de apă și sunt potrivite pentru hidratare. Mai este faimoasă ciorbă, supa rece seara, o supă de roșii e ideală pentru masa de seară, alături de o felie de brânză.

Cred că castravetele e în top, când vorbim de hidratare. Apoi, mai avem roșiile, ardeii, toate ne hidratează, salata, toate au apă foarte multă, peste 90% și sigur pepenele roșu e vedetă, atenție însă la porție, pentru că ne aduce și zahăr. Nu mâncăm jumătate de pepene, ne punem într-un castron o porție de 200-250 de g. La fel discutăm și despre cireșe, căpșune, și ele ne hidratează, dar mâncăm cu măsură. În momentul în care nu facem exces, nu există pericol.”, ne mai dezvăluie specialista.

Te-ar putea interesa și: Pastila de frumusețe. Cum evităm excesele alimentare din vacanță, cu Dr. Anca Hâncu / VIDEO

Cum să nu ne îngrășăm la plajă

Și, pentru a ne întoarce din vacanță cu același număr de kilograme cu care am plecat de-acasă, trebuie și în timpul sejurului să respectăm câteva reguli de bază. Nu trebuie să facem excese de niciun fel, spune Anca Hâncu, care recomandă oamenilor să țină cont de cele trei mese principale, unde trebuie să consumăm fix aceleași alimente pentru care am opta și acasă.

„Când mergem la plajă, e bine să mâncăm de dimineață și putem lua un fruct cu noi, trebuie să ne cumpărăm și apă. La prânz, putem mânca o salată cu un grătar, o supă, iar dacă are și carne și legume, e o masă completă. Faceți multă mișcare în apă.”, mai spune ea. 

VEZI și: Topul alimentelor care ne îmbunătățesc memoria. Mario Popescu: „Este secretul longevitățiii memoriei”

Urmărește întreaga emisiune:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente  anca hancu  dietă  fructe  hidratare  sănătate 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel