Alimentul pe care nu ar trebui niciodată să-l oferi copiilor, la mic dejun. Wasim Nazer, semnal de alarmă: „Cea mai mare greșeală pe care părinții o fac zilnic”
Data publicării:
Wasim Nazer a dezvăluit cele mai comune greșeli pe care părinții le fac, când vine vorba de alimentația celor mici.

Micul dejun este cea mai importantă masă din zi, peste care nu ar trebui să sară nici copiii, dar nici adulții. Totuși, din dorința de a le oferi celor mici ceva pe gustul lor, ușor de preparat și mereu la îndemână, părinții optează adesea pentru un bol de cereale cu lapte. Chiar dacă aceste produse sunt promovate pe piață ca fiind extrem de bune pentru micuți și ca fiind pline de diferiți nutrienți esențiali, precum sunt vitaminele, eticheta arată contrariul, ne spune nutriționistul Wasim Nazer. Astfel, specialistul trage un mare semnal de alarmă asupra acestui produs care nu ar trebui să facă parte din alimentația niciunui copil.

„Cea mai mare greșeală pe care o văd eu la părinți este să le dea dimineața la copii cereală, e o bombă calorică, e cea mai mare greșeală, înțeleg că nu au timp, dar mai bine îl trimiți la școală nemâncat, decât să-i dai cereale. Ele nu conțin decât zahăr și lapte, pe care-l consumăm noi de la supermarket să spunem că e lapte, iar atunci îi dai copilului un lucru sănătos cu unul nesănătos, cea mai mare greșeală pe care o fac zilnic. Apoi, avem recompensele pe care le promit, că „dacă ești cuminte, te duc la fast foodul respectiv”.”, a dezvăluit nutriționistul Wasim Nazer, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Citește și: Motivul pentru care nu trebuie să folosești uleiul de măsline pentru prăjit. Riscurile la care te supui / VIDEO

Adevărul despre ouă

Mai mult, un alt aliment pus destul de mult sub semnul întrebării este oul, care, potrivit unor păreri, ar trebui introdus în alimentația unui copil doar o dată pe săptămână. Nutriționistul combate însă acest mit și spune că, în realitate, le putem pune dimineața micuților în farfurie un ou, o sursă de proteină ideală pentru oricine. 

„Dimineața se mănâncă un mic dejun normal, o brânză, un iaurt, kefir, unt cu gem, dacă e făcut în casă, să aibă un pachețel la școală, nu să-i dai bani, pentru că sigur cumpără prostii. Îi poți pune fructe în ghiozdan, trebuie să educăm părinții, apoi copii, mulți dintre noi nu am avut când eram mici, iar acum vrem să le oferim totul copiilor. În urmă cu câțiva ani, copiii erau mereu slabi, acum toți sunt bolnavi, răcesc mai repede, le dăm lucruri procesate, dulciuri. Deci dimineață le dăm ouă, care sunt foarte bune, unul pe zi, fără nicio problemă. Sunt unii care spun că doar un ou pe săptămână, e cea mai mare greșeală, o să zică mulți că sunt nebun, dar ăsta e adevărul. Pentru copii, oul e perfect pentru micul dejun, e proteina perfectă.”, ne-a mai spus acesta.

VEZI și: Alimentele esențiale pentru un creier sănătos: „Trebuie să le includem în meniul zilnic”. Ce este indicat să consumi în fiecare zi, pe stomacul gol/ VIDEO

Alternative de cereale sănătoase

Dacă totuși copilul își dorește cu desăvârșire să consume cereale la prima masă din zi, există și niște alternative mai sănătoase, care nu-i vor pune deloc în pericol sănătatea. Totuși, nutriționistul spune că ele sunt ceva mai greu de preparat, motiv pentru care este nevoie și de o doză de implicare mai mare din partea adultului, care nu trebuie să renunțe din prima, dacă micuțul va respinge această variantă.

„Sunt cereale naturale de ovăz, de orz, de secară, dar pe astea nu le vor mânca copiii, decât dacă te vei implica mai mult, adică să amesteci asta cu un gem făcut în casă. Pui fructele în tigaie și le lași până se face un gem și amesteci cu iaurt sau cereale. Mai pui niște nuci, migdale, asta e sănătos, le poți da dimineața. Cele destinate copiilor, nu au nicio legătură cu sănătatea.”, a continuat specialistul.

Citește și: Care sunt alimentele bogate în vitamina D: „Sunt necesare pentru această perioadă”. Adevărul despre conservele de ton / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel