Alimentul perfect pentru cei care respectă postul Crăciunului. Mihaela Bilic: „Dau savoare și consistență”
Data actualizării:
Data publicării:
Mihaela Bilic a dezvăluit alimentul perfect pentru cei care țin post. 

Suntem în postul Crăciunului, astfel că Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit un aliment care poate fi consumat în această perioadă. Astfel, medicul recomandă ciupercile în numeroase combinații. Dr. Mihaela Bilic subliniază savoarea și consistența pe care o poate oferi acest aliment sănătos. 

Alimentul perfect pentru cei care respectă postul Crăciunului

„Ciuperca, o legumă cu gust de pui. Deși conțin doar 2% proteine, multă lume consideră ciupercile o alternativă pentru carne, mai ales în timpul postului. Fie că sunt cultivate sau culese din pădure, ciupercile dau savoare și consistență în orice fel de mâncare- de la paste și orez, până la salate și sosuri. Nu trebuie să mai ținem cont de sezon, găsim ciuperci tot timpul anului, iar pentru cele sălbatice putem apela și la varianta congelată. Deși varietatea “champignon de Paris” este cea mai consumată, nu uitați de gălbiori, ghebe, hribi sau pleurotus, sunt la fel de delicioase!Ce trebuie să știm despre ciuperci? Că se comportă ca un burete, absorb rapid apa sau uleiul în care sunt gătite”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina personală de Facebook.

Mihaela Bilic, sfat practic pentru cei care consumă ciuperci în perioada postului

„Sfat practic: curățați ciupercile cu un burete sau o perie și spălați-le rapid sub jet de apă. Pentru ciupercile de Paris este suficient să îndepărtați pielița de pe pălărie cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Cât despre gătit, ideal este să le rumeniți fără ulei într-o tigaie bine încinsă, preț de câteva minute, ca să prindă gust. Puteți adăuga apoi ulei sau unt, grăsimea face posibilă reacția Maillard și apariția gustului umami (adică delicios) specific ciupercilor. Nu prelungiți excesiv timpul de gătit, ciupercile pot fi consumate și crude, deci e de preferat să fie semi-gătite decât gătite excesiv și uscate.Puneți sare peste ciuperci de la începutul gătitului, sarea are capacitatea să scoată apa dintr-un produs, prin urmare ciupercile vor pierde jumătate din cantitatea de apă din structura lor, iar gustul se va intensifica!”, a mai spus medicul Mihaela Bilic. 

Mihaela Bilic susține că există foarte multe rețete de post care conțin ciuperci. Specialista a dat și câteva exemple. 

„Există 1001 feluri de mâncare care conțin ciuperci, am să enumăr doar câteva dintre ele, că să vă fac poftă și să vă apucați de gătit:-Ciuperci umplute cu cașcaval, brânză de burduf, ficăței sau ierburi aromate și usturoi-Supă cremă de ciuperci cu crutoane rumenite, trase în unt-Rizotto sau paste/ rigatoni cu ciuperci smântână și parmezan -Ouă ochiuri cu costiță afumată/ cârnați și ciuperci -Tocăniță de ciuperci cu mărar și mămăligă -Tartă/ pizza cu ciuperci, bacon și ardei gras -Ciuperci la tigaie ca și garnitură pentru carne, pește sau pui -Ciuperci tempura rumenite în crustă crocantă…în loc de șnițelȘi pentru că o imagine face cât 1000 de cuvinte, vă ilustrez câteva idei ispititoare”, a mai spus aceasta, pe rețelele de socializare. 

Citește și: Fructul anti-stres. Mihaela Bilic: „Bun și pentru foame, energie, siluetă, dar și pentru starea de bine”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   aliment  mihaela bilic  post 


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO




pixel