Alin Gabor dezvăluie care este CHEIA unei cariere de succes, în medicină: Medicina e o meserie pentru care trebuie să depui un efort continuu de a învăța
Data actualizării:
Data publicării:
Alin Gabor, asistent universitar și doctor la doar 31 de ani, a dezvăluit care sunt secretele unui medic stomatolog de succes, în exclusivitate, pentru Spectacola.

Dr. Alin Gabor este unul dintre cei mai cunoscuți medici stomatologi din România. Acest lucru se poate observa și pe rețelele de socializare, unde acesta a reușit să strângă o comunitate destul de mare de urmăritori. De asemenea, mai multe vedete de la noi din țară au trecut, până acum, prin cabinetul stomatologului. Despre cum a reușit să capete acest renume de invidiat și despre pasiunea care l-a propulsat în topul medicilor din România, a vorbit chiar Alin Gabor, în exclusivitate pentru Speclacola.

"Să fii bun în orice domeniu presupune multă muncă, nopți nedormite. Știm cu toții că medicina e o meserie pentru care trebuie să depui un efort continuu de a învăța, de a fi la curent cu toate metodele moderne. Medicina evoluează de la o zi, la alta. Din acest motiv, am dobândit o pasiune pentru cercetarea în medicină, astfel am ajuns să public articole de specialitate, să particip la congrese, conferințe atât naționale, cât și internaționale și să fiu invitat chiar în postura de lector. Munca mi-a fost încununată până acum cu o carte scrisă și cu diploma de Doctor în Medicină.", a spus Dr. Alin Gabor, pentru Spectacola. 

"Încerc să fiu profesorul pe care mi l-aș fi dorit să îl am în facultate"

Pe lângă munca pe care o depune în cabinetul stomatologic, Alin Gabor este și asistent universitar. Acesta este fericit pentru faptul că poate împărtăși toate cunoștințele pe care le-a dobândit până acum, cu tinerii studenți. Tot în această postură, pe Alin îl mai ajută și faptul că a fost șef de promoție în aceeași facultate, în care acum predă, astfel încât, știe exact ce trebuie să audă elevii săi.

"E cel mai satisfăcător lucru să poți împărtăși experiență și toate informațiile acumulate de-a lungul anilor de studiu și cercetări cu studenții, care au setea de cunoaștere. Încerc să fiu profesorul pe care mi l-aș fi dorit să îl am în facultate, arătându-le studenților atât succesele mele, cât și greșelile pe care le-am făcut într-un mediu plăcut și constructiv.", a continuat el.

"Am fost foarte transparent, în această meserie"

Întrebat de Spectacola despre lucrurile care-l diferențiază de ceilalți doctori, Alin Gabor a spus faptul că transparența este răspunsul cheie.

"Consider că am fost foarte transparent, expunând real atât latura mea umană, cât și pe cea profesională, unde am arătat atât lucrurile bune pe care le-am făcut, cât și anumite greșeli. Da, este adevărat, meseria de medic impune o anumită conduită, dar și medicii sunt oameni, iar latura aceasta a mea mi-a adus atât plaja de oameni care au aceleași valori cu mine, cât și contestatari, care exista în orice domeniu pe care-l faci bine.", a mai spus Alin Gabor.

"Nu există un singur medic bun pentru toți pacienții"

Alin Gabor a dezvăluit și care este secretul pentru a deveni un medic de succes. Acesta spune că această meserie presupune nu doar practică, ci și mult studiu.

"În primul rând, vreau să clarific un lucru de la bun început. Nu există un singur medic bun pentru toți pacienții. Unu la mână, un singur medic dentist nu le poate face pe toate. De aceea, este necesară o echipă de medici, care au specializări diferite și complementare, pentru a ajunge la rezultatul optim pentru pacient. Doi la mână, oricât de bun ai fi ca medic, nu poți rezona cu toți pacienții. 

Calitatea esențială de a fi medic cred că este compasiunea. Dacă reușești să te pui în pielea pacientului și să îi înțelegi problemele, nu ai cum să iei o decizie terapeutică proastă pentru el. Indiferent cât de bun profesional ești, dacă ai compasiune și conștiință, chiar dacă te depășește cazul și nu ai experiența necesară, tot faci un lucru bun pentru acel pacient, adică să te oprești și să îi recomanzi un coleg mai experimentat. Asta este esența medicinei. Prima oară să nu faci rău! 

Clar, pe lângă partea umanitară, intervin studiile, practica, experiența, congrese, conferințe, toată pregătirea medicului. Dar, din punctul meu de vedere, toți plecăm sau ar trebui să plecăm de pe băncile facultății cu teoria învățată la perfecție. Doar este medicină. Așa ar trebui să fie normal. Și, pe lângă toate acestea, un medic care oferă calitate actului medical, se preocupă și să investească în clinica, echipamentele și materialele pe care le folosește.", a continuat doctorul.

"Sunt un om care lucrează zilnic la o variantă mai bună a lui"

Totuși, când iese din cabinetul stomatologic, Alin Gabor se declară a fi un om simplu, care încearcă în fiecare zi să evolueze.

"Sunt un om simplu, ca oricare altul, care ,,lucrează” zilnic la a fi o variantă mai bună a lui. Încerc să învăț din greșeli, atât ale mele, cât și ale altora. Sunt un mare pasionat de sport, am făcut fotbal de performanță 10 ani de zile, iar acum practic acest sport doar din pasiune, dar încerc să mă mențin sănătos și fit, mergând zilnic la sală.

Sunt un tip super-activ, ocupat, dar când am timp liber sunt cel mai leneș om din lume. Îmi place mâncarea bună, un film bun și consider că pentru a fi un om fericit, cu adevărat, trebuie să știi să te bucuri de lucrurile simple din viață.", a continuat el.

Alin Gabor este autorul cărții ,,CAD/CAM în Medicina Dentara”

"Tematica acestei cărți a plecat de la tema lucrării de licență, unde am abordat tehnologii de avangardă în Medicina Dentară. Cum vă spuneam, sunt un leneș, dar, în același timp, cel ambițios om pe care l-ați cunoscut, astfel sunt un mare fan al tehnologiei care ne ușurează și ne îmbunătățește munca. Cartea cuprinde o tehnologie care ajută medicul în scanarea orală și în realizarea de proteze dentare direct în cabinet. Am încercat să transpun informația într-un conținut cât mai digerabil pentru studenți, tocmai de aceea se predă din ea la Facultatea de Medicina Dentara.", a mai spus el.

"Primul pacient nu se uită niciodată"

"Primul pacient nu se uită niciodată. Îmi aduc aminte prima bunicuță pe care am avut-o ca pacient…eram în anul al II-lea de facultate, iar când am intrat în sala unde se făceau primele manopere pe pacienți, doamna aceea draguță m-a întâmpinat cu un ,,Bună ziua, domnule doctor”, pe mine, un puștan, student la facultate. A fost un sentiment de nedescris și astfel din ziua respectivă, pasiunea mea pentru medicina a atins cele mai înalte cote. Am știut că din acea zi nu trebuie să dezamăgesc, deoarece pe acea bunicuță am privit-o ca pe bunica mea.", a spus Dr. Alin Gabor.

Care este cea mai mare frică a lui Alin Gabor

"Frica de plafonare, să îmi pierd pasiunea și dorința de a deveni din ce în ce mai bun în domeniul pe care îl practic. Cu siguranță, când mă voi plictisi, dacă mă voi plictisi, voi face loc altor colegi mai tineri, dornici de evoluție.",a concluzionat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alin gabor  doctor stomatolog  interviu  medicina  meserie  probleme dentare  stomatologie  vedete 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut




pixel