Andreea Antonescu rupe tăcerea despre decizia Andreei Bălan de a nu o invita la concertul de la Sala Palatului: „Am împărțit scena și viață pentru o perioadă lungă”
Dacă vreți să încercați un desert rapid și simplu, dar cu un gust nemaipomenit, Alina Laufer vine cu o propunere perfectă! În cadrul rubricii „Să crești mare!” de la Știrile Kanal D, aceasta ne-a arătat cum să pregătim niște rulouri cu scorțișoară, folosind doar câteva ingrediente pe care le avem cu toții în casă. Este o rețetă ideală pentru momentele când vă este poftă de ceva dulce, dar nu aveți mult timp sau prea multe ingrediente la îndemână. Rețeta nu necesită multă pregătire, iar rezultatul este un desert deosebit, ideal pentru întreaga familie.
Te-ar putea interesa și: Cori Grămescu, rețetă delicioasă de pilaf de hrișcă cu legume și pui, ideală pentru slăbit: „Serviți-l cald, alături de pui, roșiile tăiate și pătrunjel verde din belșug”
Ingrediente
- Pâine feliată
- Unt
- Zahăr
- Scorțișoară
- Zahăr pudră
- Apă
Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă delicioasă de salată caldă cu fasole verde și somon: „Îmi e poftă de ceva bun și sănătos, dar pe care să-l prepar rapid fără mult efort”
Pentru început, se taie coaja feliilor de pâine, iar fiecare felie se rotește pentru a forma mici rulouri. Aceste rulouri se pun într-o tigaie în care s-a topit puțin unt și se lasă câteva momente, doar pentru a le înmuia ușor în untul topit. După ce s-au înmuiat, se prepară un amestec din zahăr și scorțișoară, în care se adaugă o linguriță sau o lingură de apă. Rulourile se pun în acest amestec și se caramelizează Se lasă pe foc până devin rumenite și crocante.
Te-ar putea interesa și: Cristina Șișcanu, remediu naturist pentru tuse. Se prepară din doar câteva ingrediente: „Adulții iau 3 linguri pe zi, între mese, iar copiii 3 lingurițe”
Pentru a adăuga un plus de savoare, Alina Laufer recomandă să pregătiți un sos din zahăr vanilinat și puțină apă, care va da rulourilor un gust inconfundabil, amintind de pâinea cu apă și zahăr din copilărie. La final, puteți să presărați zahăr pudră peste rulourile calde, iar desertul este gata pentru a fi savurat. Este o rețetă rapidă, simplă și deosebit de gustoasă, perfectă pentru oricine dorește un desert delicios fără prea multă bătaie de cap.
„Vi se întâmplă să aveți poftă de ceva dulce, care să fie bun, dar să se facă rapid și nu prea aveți ingrediente la îndemână? Atunci această rețetă este pentru dumneavoastră, pentru că o să facem niște rulouri de scorțișoară, direct în tigaie.
Avem nevoie de pâine feliată, de unt, zahăr și scorțișoară, apă și puțin zahăr pudră. În primul rând, o să luăm pâinea, iar de aici avem nevoie doar de coajă. Punem puțin unt și o să prăjim rulourile pe o parte și pe cealaltă. Avem aici puțin zahăr cu scorțișoară, cu o linguriță sau o lingură de apă și caramelizăm feliile noastre.
Facem un sos din niște zahăr vanilinat cu puțină apă. O versiune îmbunătățită față de pâinea cu apă și cu zahăr din copilărie. Poftă bună! Încercați această rețetă simplă, dar de efect. Nu o să vă pară rău”, a spus Alina Laufer, în cadrul rubricii „Să crești mare!”, din cadrul Știrilor Kanal D.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Retete
Anca Dimancea vine cu...