Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
Sunt în plin post al Crăciunului, când extrem de mulți creștini au renunțat pentru o perioadă de 40 de zile, adică până în Prima zi de Crăciun, la toate alimentele pe bază animală. Este important, însă, să facem cele mai bune alegeri alimentare în această perioadă și să nu uităm că proteina animală trebuie să fie înlocuite de cele mai bune surse de proteină vegetală. Astfel, invitat în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV, nutriționistul Mario Popescu a dezvăluit cum arată o masă completă de post, dar și care sunt alimentele pe care ar trebui să ne concentrăm atenția în această perioadă.
„În perioada postului, natura ne oferă fel de fel de alimente sănătoase, din care putem face diverse combinații, astfel încât să înlocuim proteina animală. Postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, dar foarte mare atenție la ce consumăm în această perioadă, pentru a nu ne face mai mult rău, decât bine.
O să încep cu acest bol de fulgi de ovăz, o sursă bună de fibre, de carbohidrați, proteine și îi putem asocia cu lapte vegetal, de migdale, ovăz, de cocos. Eu chiar recomand să-l faceți în casă, pentru că cel din comerț vine la pachet cu mulți conservanți, e-uri. Cel de migdale se face foarte simplu: punem 50 de g de migdale la un litru de apă într-un blender și apoi strecurăm printr-o sită cu tifon. El poate fi consumat până la 4 zile, dacă e ținut în frigider.”, a declarat Mario Popescu, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.
Citește și: Carmen Brumă, gustare delicioasă și sănătoasă pentru perioada postului. Edamamele, ce sunt și cum se mânâncă
Astfel, pentru a obține o masă completă din toate punctele de vedere, Mario Popescu spune că trebuie să avem mereu în farfurie o sursă de leguminoase cu cereale, iar, astfel, vom face rost nu doar de un gust extrem de bun, ci și de multe fibre, vitamine, carbohidrați și proteine.
„Avem și fructe, pe care le putem adăuga peste terciul de ovăz sau le putem consuma ca gustare, înainte de masă cu jumătate de oră, o oră. Pentru a avea o proteină completă ar trebui să asociem o sursă de leguminoase, năut, mazăre, linte cu o sursă de cereale, orez integral sau paste integrale. Cea mai bună combinație este de a asocia orezul negru sau integral cu mazăre și legume, ardei roșu. Atunci avem o masă completă, plină de fibre, vitamină, carbohidrați.”, a continuat nutriționistul.
Mai mult, chiar dacă soia se încadrează printre principalele alegeri alimentare ale românilor, când vine vorba de post, Mario Popescu îndeamnă oamenii să se ferească cât mai mult de acest aliment, oferind și câteva argumente pe măsură.
„Pastele integrale le putem face cu un sos de roșii și cu legume. Când asociem pastele cu legume, avem din nou o masă completă, dar la pachet vine și cu fibre, vitamine, minerale. Legumele le putem consuma la orice masă, sub orice formă, în afară de prăjite. Astfel, vom avea o masă plină de vitamine și minerale. Nu prea avem cum să ne îngrășăm, dacă consumăm aceste alimente.
Soia, foarte mare atenție. Ea poate să perturba balanța hormonală, nu este recomandată bărbaților absolut deloc, iar femeilor le este recomandată în special după ce intră la menopauză.”, a continuat specialistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: combinatii alimenatre mario popescu post soia
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...