Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Rețeta pas cu pas pentru cele mai bune amandine
Ingrediente:
Pentru blat
-1 plic praf de copt
-2 linguri cacao
-6 linguri faina
-2 linguri ulei
-6 linguri zahar
-6 oua
Pentru crema
-300 g ciocolata amaruie
-300 ml frisca lichida
Pentru sirop
-200 ml apa
-5 linguri zahar esenta de rom
Pentru glazura
-300 g zahar
-150 ml apa
-2 linguri miere
-2 linguri cacao
Mod de preparare: Pentru blat: Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacao. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.
Între timp, se prepară crema pentru amandine: Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacao şi se iau de pe foc.
Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: amandine desert rețetă