Andreea Esca, rețetă specială de tartă cu mere și caramel. Modul de preparare inedit al prezentatoarei de la Pro TV
Data publicării:
Andreea Esca le-a prezentat fanilor săi o rețetă specială de tartă cu mere franțuzească.

Andreea Esca este o familistă convinsă și o gospodină desăvârșită, atunci când nu e pe micile ecrane. Vedeta de la Pro TV gătește adesea fel de fel de bunătăți, însă nu singură, ci deseori este însoțită și de unul dintre cei doi copii ai săi. Asta s-a întâmplat și de această dată, când jurnalista și fiul ei, Aris Eram, au pregătit o tartă de mere franțuzească, a cărui secret pentru un gust deosebit doar ea putea să-l știe. 

„Pentru că fosta mea colega Irina Gologan mi-a adus mere foarte gustoase de la tatăl ei, din Neamț, am zis să fac tarta mea preferată,  “tarte tatin”. Ce să mai, cea mai rețetă franțuzească, cu mere moldovenești. Pai nu poate să iasă decât foarte bună. Iată rețeta.”, spune Andreea Esca în mediul online.

VEZI și: Andreea Esca, secretul siluetei, la 50 de ani: „Cred că așa reușesc”. Fiica sa, Alexia, nu-și dorește să-i calce pe urme / VIDEO

Cum se prepară tarta cu mere e Andreei Esca

Pentru această rețetă specială, trebuie să pregătești un aluat foarte fraged franțuzesc, spune Andreea Esca. După ce ai bifat acest pas, te poți apuca de prepararea merelor și caramelului. 

„Rețeta foarte simplă am găsit-o chiar pe prospectul recipientului special pentru Tarte Tatin, cumpărat din București. Puteți să faceți însă tarta în orice altă “formă” de acest tip. Așadar, înainte de toate, faceți un aluat fraged. Fiecare după preferințe, cu sau fără ou, cu sau fără zahăr. Eu l-am făcut așa, de această dată: 300 gr făină, 150 gr unt bun, gras, tăiat cubulețe și lăsat un pic să se înmoaie, un vârf de cuțit de sare și 80 ml de apă (sau lapte călduț). Amestecați făina cu sarea, apoi puneți bucățelele de unt și începeți să le frământați cu buricele degetelor, până se contopesc total cu făina. Nu vă speriați că se fărâmițează, puneți repede apa sau laptele, câte puțin, până vi se leagă și puteți forma o minge. O lăsați în frigider până e gata conținutul. Cum pregătim conținutul vedeți în pozele alăturate.

Merele se curăță de coajă și se taie în sferturi sau chiar în bucăți mai mici. Apoi, faceți caramelul în cratiță topind 170 gr de zahăr la care adaugați 50 grame de unt. În caramel așezați bucățile de măr cum se vede în foto, și mai puneți deasupra 30 gr de zahăr și 30 g de unt în bucățele. Așezați peste mere coca pe care ați scos-o de la frigider și ați întins-o în prealabil pe o foaie de copt.”, a continuat aceasta.

Citește și: Andreea Esca a împodobit bradul de Crăciun în familie, cu soțul și copiii, Alexia și Aris: „Căutăm să-l facem diferit de fiecare dată”

Cum se servește tarta de mere

Rezultatul final trebuie copt aproximativ 40 de minute, își anunță Andreea Esca fanii. După acest timp, când s-a rumenit suficient, ea trebuie scoasă de acolo și lăsată la răcit. Prăjitura nu se consumă ca atare însă, ci vedeta mai are un truc, pentru un gust mai bun. Aceasta pune peste ea smântână sau înghețată de vanilie. 

„Băgați 40 de minute la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. Dacă vă place mai rumenită, o mai lăsați. După ce scoateți din cuptor tarta o lăsați 10 minute să se răcească un pic și o răsturnați. Serviți cu smântână sau cu înghețată de vanilie. Poftă bună!”, mai spune Andreea Esca.

Citește și: Dieta Andreei Esca. Urmează foarte multe reguli stricte, însă nu poate renunța la un aliment: „Îmi place foarte mult”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta




pixel