Andreea Marin, secretul unei siluete de invidiat. Ce dietă ține și cum arată meniul vedetei: „O mare varietate de feluri de mâncare gustoase ce se pregătesc rapid, în 2 până la 4 minute”
Data publicării:
Andreea Marin a dezvăluit ce dietă ține, dar și cum arată meniul ei. 

Andreea Marin este una dintre cele mai apreciate vedete din showbiz-ul românesc. „Zâna Surprizelor” arată impecabil, iar acum a dezvăluit secretul. Deși nu a avut niciodată măsuri de fotomodel, Andreea Marin recunoaște că a pus accent pe sănătatea și echilibrul din viața ei. 

Andreea Marin, secretul unei siluete de invidiat

„Sunt un om echilibrat, nu am avut niciodată măsuri de fotomodel și nici nu mi-am dorit asta, dar să fiu sănătoasă, într-o stare bună și să am o balanță corectă în viață, asta mi-am dorit mereu. Nu sunt femeia care să stea toată ziua în oglindă, sunt mai băiețoasă, energică și prefer să îmi pun mintea la treabă mai mult, dar caut să mă respect ca om și să îi respect și pe cei din jur, mai cu seamă că meseria mea îmi cere o anumită disciplină, de bun-simț, pentru a apărea în mod plăcut în fața publicului meu. Sunt și oameni care văd în mine un model, sunt și mamă de fată, și asta înseamnă o responsabilitate în plus pentru mine, dar mă și ajută în același timp să mă mențin în echilibru pentru binele meu. E important de spus aici că mereu am fost în căutare de soluții de viață sănătoasă și împărtășesc pe social media ceea ce descopăr benefic. Am o vorbă: ceea ce e bun pentru mine poate fi bun și pentru tine, eu împărtășesc, tu întreabă specialistul înainte de a încerca, pentru că nu suntem toți la fel, iar eu nu sunt medic, doar un om care se documentează, însă, înainte de a încerca ceva pe propriul corp.”, a declarat Andreea Marin pentru Viva!

Ce dietă ține Andreea Marin

Vedeta a recunoscut că, încă de la începutul anului a început să țină o dietă scandinavă bazată pe nutrienți, vitamine, fibre, proteine și săracă în calorii. 

„De pildă, eu de sărbători nu țin diete, îmi ofer plăcerile culinare ce țin de tradiție, mă bucur de ele, dar după ce trec acele zile, echilibrez printr-o dietă sănătoasă, pe care o verific, dacă e nouă, cu medicul nutriționist, nu fac experimente auzite prin vecini, îți poți pune sănătatea în pericol astfel. În prezent, din ianuarie, am început o dietă scandinavă numită NUPO – prescurtarea de la Nutritional Power, pentru că e o dietă foarte bogată în nutrienți, minerale, vitamine, fibre, proteine, deși este săracă în calorii, dar cu o mare varietate de feluri de mâncare gustoase ce se pregătesc rapid, în 2 până la 4 minute, și astfel e ușor de urmat.

Ea a fost inventată de un om de știință, medic cu reputație în domeniul obezității din Danemarca, acum 41 de ani, a trecut așadar testul timpului și peste 200 de milioane de porții dietetice din acest program au fost consumate în acest timp de către europeni, asiatici, australieni, oameni care fie își doreau să slăbească, fie să se mențină, fie își doreau echilibrarea corpului și prevenția. Conține mâncăruri solide (de exemplu, coucous, risotto, chili fără carne), supe variate care pot conține și carne, dar și numai vegetale, o mulțime de shake-uri gustoase din plante și fructe aromate, dar și dulciuri fără zahăr, cu un îndulcitor pe bază de porumb.”, a mai spus vedeta. 

Andreea Marin recunoaște că tot ceea ce consumă au zeci de studii științifice la bază și aprobări ale forurilor de profil la nivel european și național.

„În perioada de slăbire, ai o singură limită, cea a numărului de calorii consumate pe zi, iar toate felurile de mâncare au la bază plicuri cu prafuri nutritive care, combinate cu apă sau încălzite când e cazul, se transformă efectiv în hrana despre care v-am spus. 6 plicuri pe zi înseamnă limita de calorii admisă, alegi ce vrei, ele sunt bine cântărite și echilibrate nutrițional, le mănânci la ce ore vrei și ai și recipientele în care le prepari și pe care le poți băga în geantă, să ai hrana și pe drum cu tine, la nevoie. Am dat o mulțime de detalii pe conturile mele de social media pentru cei interesați și continui să țin un jurnal al acestei experiențe. Dieta are zeci de studii științifice la bază și aprobări ale forurilor de profil la nivel european și național, argumente care au contat pentru mine.”, a mai spus Andreea Marin, pentru sursa menționată mai sus. 

La ce alimente a renunțat Andreea Marin

Andreea Marin a precizat că nu a renunțat 100% la vreun aliment, însă a redus semnificativ zahărul. 

„Nu am renunțat sută la sută la nimic, dar am redus zahărul la minimum și carnea înseamnă cam 20 la sută din ceea ce consum, fără excese, așadar, moderația e secretul echilibrului. Și nici mișcarea nu ar trebui să lipsească din stilul nostru de viață, dacă vrem să ne menținem sănătoși.”, a spus vedeta. 

„Nicidecum nu m-a interesat vreodată să demonstrez cuiva ceva sau să am măsuri de manechin”

„Motivația mea este echilibrul, ce înseamnă sănătate, de fapt. Îmi doresc o stare bună, pur și simplu, să mă simt bine în pielea mea, ca să pot avea capacitatea de a mă bucura de viață, de a fi mulțumită cu ceea ce văd în oglindă, de a mă misca ușor și de a fi un bun exemplu pentru fiica mea, înainte de toate. Sănătatea înseamnă și frumusețe, totodată. Nicidecum nu m-a interesat vreodată să demonstrez cuiva ceva sau să am măsuri de manechin, nu e o provocare pentru mine această abordare.

Și da, ai dreptate, tot ce se întâmplă astăzi este o presiune pentru tinerele care simt că, dacă nu intră în canoanele impuse de social media, nu sunt în regulă. Așa încep excesele, așa se ajunge la diete auzite din vecini ținute de tinere cu orice preț, doar să piardă rapid în greutate, așa începe sănătatea lor să fie afectată, și nu doar cea corporală, de multe ori își face loc și depresia în această poveste, când rezultatele nu sunt cele așteptate în timp-record și când nu au modele bune de la care să înțeleagă că nu centimetrii din talie, kilogramele sau aprobarea celor ce dau likes pe net te fac un om valoros, demn de apreciere, ci echilibrul tău, mintea ageră, modul de trai sănătos și constructiv.

Pe scurt, o dietă trebuie urmată dacă te asiguri că un specialist e de acord că îți e necesară și aflând că este o dietă studiată de oameni pricepuți, de nutriționiști cu experiență. Nu te poți juca, e vorba despre sănătatea ta pe termen lung. Altfel îți poti da metabolismul peste cap și poți crea dezechilibre din care cu greu își revine corpul tău.”, a conchis „Zâna”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Diete
Tagurile articolului:   alimente  Andreea Marin  dietă 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel