Apa cu lămâie, efectul advers despre care nimeni nu vorbește. AVERTISMENTUL nutriționiștilor
Data publicării:
Cauți remedii rapide pentru problemele de sănatate? "Bea un pahar de apă cu lămâie în fiecare dimineață!", spun influencerii din social media, antrenorii de fitness și pasionații de nutriție. Deși există beneficii ale acestui ritual de dimineață, unele persoane ar putea resimți o serie de efecte adverse. 

"În timp ce rețelele de socializare susțin că băutul apei cu lămâie stimulează metabolismul, descompune grăsimile și detoxifică organismul, literatura medicală nu arată la fel de mult entuziasm în jurul acestor beneficii", spune dr. Lauren Manaker, MS, RDN, de la Nutrition Now Counseling și membră a grupului Eat This, Not That! Medical Expert Board.

 

Potrivit experților, există  câteva riscuri pentru sănătate ale acestui ritual. Unul dintre efectele secundare majore ale consumului de apă cu lămâie ar putea fi arsurile la stomac și refluxul acid.

"Pentru unele persoane, în special pentru cele cu reflux acid, consumul de apă cu lămâie poate agrava simptomele refluxului. Mâncatul sau băutul de alimente acide, fie că este vorba de apă cu lămâie, roșii sau felii de grapefruit, poate declanșa simptome de reflux, care pot fi destul de inconfortabile pentru unii", spune Manaker.

Refluxul acid apare atunci când acidul din stomac urcă în esofag, provocând inflamații și iritații. Aproximativ 20% din populație suferă de reflux gastroesofagian, cunoscut și sub numele de GERD, potrivit experților de la Johns Hopkins. 

pH-ul - un indicator care măsoară nivelul de aciditate - al sucului de lămâie este între 2 și 3, ceea ce înseamnă că este acid; alimentele acide sunt mai susceptibile de a exacerba simptomele GERD, în timp ce alimentele alcaline (cu pH ridicat), alimentele bogate în fibre și alimentele bogate în apă pot calma simptomele.

 


Vestea bună este că apa cu lămâie nu trebuie neapărat să vă afecteze în acest fel.

 

"Dacă nu simțiți acel efect de arsură, obiceiul de a bea apă cu lămâie v-ar putea ajuta să vă mențineți hidratat, mai ales dacă vă place mai mult acel gust de citrice decât să beți apă simplă", spune Manaker.

"În cele din urmă, menținerea unei hidratări adecvate ajută la susținerea sănătății generale, iar dacă vă place gustul apei cu lămâie și asta vă face să beți mai mult, este un lucru bun", adaugă ea.

Concluzia? Dacă organismul tău nu experimentează o reacție negativă prin consumul de apă cu lămâie, atunci poți bea un pahar atunci când te trezești! Stabilirea unui astfel de ritual sănătos vă poate pregăti ziua pentru succes.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Diete
Tagurile articolului: apa lamaie  nutritie  reflux 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel