Apa de izvor, riscuri pentru sănătate. 12 BOLI pe care le faci dacă o bei: Nu are proprietăți miraculoase
Apa de izvor este preferată de mulți dintre români, care consideră că este pură, fără a avea substanțe adăugate. Numai că aceasta îi poate îmbolnăvi.

Apa de izvor este din ce în ce mai căutată. Oamenii susțin că aceasta este naturală. Numai că specialiștii avertizează asupra riscurilor la care se expun cei care consumă apă de izvor.

”Apa de izvor poate provoca epidemii hidrice, dacă este folosită din izvoarele neverificate. Noi, direcțiile de sănătate publică, putem interveni. La DSP se pot aduce probe microbiologice, chimice”, a declarat în exclusivitate pentru DC Medical, Delia Băda, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.

Calitatea apei, schimbătoare

Calitatea apei se poate modifica de la o zi la alta, în principal în urma precipitaţiilor, dar şi din cauza gunoaielor aruncate la întâmplare. Oamenii trebuie să ştie că se supun unor riscuri atunci când consumă apă care nu este sută la sută pură. Apa de izvor poate conține urme de arsenic, microbi care contribuie la toxiinfecții alimentare și alte complicații. De exemplu, o nouă epidemie de holeră a apărut la sfârșitul anului trecut, boala răspândindu-se prin apă. 

Susținătorii consumului de apă de izvor cred că apa naturală conține electroliți și minerale în cantități superioare, chiar și cei ai apei îmbuteliate. Potrivit studiilor, însă, nu există dovezi că apa de izvor are proprietăți miraculoase. În general, persoanele care aleg să consume apă de izvor fac acest lucru mai ales că o alegere personală, subiectivă, în care gustul lichidului pare mai ”natural” decât la robinet, arată Medical News Today.

Cantitate infimă de nutrienți

Apa brută este apă nefiltrată, neprelucrată sau netratată, care este îmbuteliată direct dintr-un izvor natural. Oamenii de știință și oficialii guvernamentali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apa netratată.

Apa brută poate fi un exemplu în care "naturalul" nu este neapărat mai bun. De asemenea, poate fi adevărat că apa brută nu oferă beneficii distincte pentru sănătate, față de o dietă sănătoasă care include consumul de apă de la robinet sau apă îmbuteliată.

Riscuri

Furnizorii de apă adaugă substanțe chimice în apă potabilă care provine de la robinet sau sticle pentru a ucide orice bacterii și paraziți care pot apărea în mod natural în apă. Exemple în acest sens includ salmonella, E.Coli și Giardia.

Acești agenți patogeni pot provoca tulburări stomacale, diaree și vărsături.

Persoanele mai în vârstă și cele mai tinere sunt expuse în special riscului de a dezvolta boli legate de acești contaminanți, deoarece sistemul lor imunitar poate să nu fie suficient de puternic pentru a lupta împotriva agenților patogeni.

Deoarece este netratată, apa brută poate conține unii dintre acești agenți patogeni. 

Citește continuarea pe dcmedical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 11 aug 2022, 10:20

Sursa foto: Dezbracatu, Instagram

Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Cristian Tudor Popescu, Facebook, Captură video Youtube

Cristian Tudor Popescu îl jignește dur pe Alexandru Arșinel: „Nu făcea să râdă decât curcile. A atârnat în meserie de fusta Stelei Popescu”

Andreea Bănică, foto Instagram

Andreea Bănică, nemachiată și fără filtre: „Tenul meu nu este perfect, am pistrui și pete” / FOTO

Alexandra Velniciuc, Puiu Șerban, captură video YouTube

Alexandra Velniciuc și soțul ei, în mijlocul unui scandal după interviul cu Măruță. Declarațiile care au deranjat lumea teatrului

Anamaria Prodan, Instagram, Ionela Prodan, captură video Youtube

Anamaria Prodan, parastas- festival în memoria mamei sale. Mici la grătar, sarmale la pirostrii și artiști de renume

Sursa foto: Teo Trandafir, Instagram

Teo Trandafir iubește din nou: „Nu am fost singură aproape niciodată”. Ce spune vedeta despre partenerul din viața ei

Tudor Chirilă, foto Facebook

Tudor Chirilă, operat în Germania: „Am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale”. Cum se simte acum

Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Alendru Arșinel, captură video Youtube TV

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook, captură video Youtube Catalin Maruta

Ce spune Elena Merișoreanu despre parastasul - festival organizat în memoria Ionelei Prodan: „Vor face acolo acolo sarmale la pirostrii, mititei, fripturi. O să vină și preoți.” / EXCLUSIV

Sursa foto: Connect-R și parintele Visarion, captură TV/ colaj foto

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: "Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!"

Captură video Youtube/ Eva Măruță

Eva Măruță, atac dur la adresa tatălui ei, după ce acesta a complimentat-o pe Denise Rifai: „Taci din gură” / VIDEO