Are you ready for love? Irina Cristescu, detalii exclusive pentru Spectacola. De unde vine conceptul oglinzii
Data actualizării:
Data publicării:
Irina Cristescu a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre expoziția "Are you ready for love?" , care a avut loc vineri, 18 noiembrie, în sala Foaier a Senatului României.

Sala Foaier a Senatului s-a transformat pentru câteva zile, într-o spectaculoasă expoziție de artă contemporană ce poartă semnătura tinerei artiste Irina Cristescu. Expoziția „Are You Ready for Love” explorează metafora iubirii și este concepută ca o instalație monumentală, formată din peste 300 de metri pătrați de oglindă meticulos pictată. Irina Cristescu transformă oglinda sufletului într-o instalație contemporană completată de picturi realizate în tehnici mixte. 

Publicul prezent la vernisaj au putut astfel să descopere o lume dominată de culoare și sentimente. Miile de intervenții picturale ale instalației reprezintă multitudinea de emoții, sentimente și câteodată dezamăgiri prin care trecem. Pictura pe oglindă transmite putere și îi oferă privitorului un rol activ, care are astfel ocazia să facă parte din opera de artă.

„Este modul prin care explorez părțile nedomesticite ale sinelui. Mă joc cu straturi de culoare ca să mă pot apropia de starea noastră naturală - de a fi și de a iubi”, își explică Irina Cristescu arta.

„A fost fascinant să lucrez cu Irina și să discutăm atât de mult despre arta pe care o iubește. Sutele de mii de elemente circulare cromatice prezente pe oglinzi au fiecare o personalitate distinctă și fiecare reprezintă o stare, o emoție, o pasiune sau un sentiment”, completează Ioana Ciocan, curatorul expoziției „Are You Ready for Love?” și vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.

De unde vine conceptul oglinzii. Irina Cristescu, detalii exclusive pentru Spectacola

Irina Cristescu a vorbit, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, despre expoziția "Are you ready for love?"

SPECTACOLA: Cum a fost ales numele?

Irina Cristescu: Pentru mine, iubirea cred că este un subiect foarte important în ziua de azi, deoarece, consider că mulți dintre noi ne tăiem părți din noi și nu ne acceptăm ca și ne întreg. Și am dorit să subliniez iubirea și să ne îmbrățisăm pentru că suntem perfecți așa cum suntem.

 

Spectacola: Care este cel mai apreciat tablou?

Irina Cristescu: Nu aș putea spune asta. Toate au povestea lor, toate emană emoția lor și toate au sensul lor. Împreună ele creează acest sentiment de iubire pe care eu am încercat să îl exprim prin diferite texturi, culoare și dimensiuni.

 

Spectacola: De unde vine conceptul oglinzii?

Irina Cristescu: Ca și primă expoziție în România, pentru că am mai avut și altele în afară, eu am încercat prima dată, ca și artist, să cercetez aria instalației, unde am reușit să fac o instalație de 300 de metrii de oglindă, care, în spate, stă la bază conceptul psihologic a oglindirii sufletului. Ceea ce eu mi-am propus și am transmis să provoc oamenii să participe pentru a se onglindi pe ei însăși, în a se îmbrățișa pe ei însăși, odată cu tablourile mele. Indiferent de diferențele noastre, noi avem aceleași trăiri ca și oameni.

 

Irina Cristescu (n. Cluj, 1991) a iubit arta din copilărie iar pentru a-și urma pasiunea a studiat la Parsons School of Design în New York și la Central Saint Martins la Londra, apoi a obținut titlul de Master în Arte vizuale la Universitatea Națională de Arte din București. Lucrările Irinei Cristescu se regăsesc în colecții private din Elveția, Mexic, New York și Japonia. Pasionată și de fashion, Irina Cristescu este cea care realizează comunicarea vizuală pentru centrele de optică medicală computerizată Opticris.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Expozitii
Tagurile articolului: arta  expozitie  irina cristescu  pictura 


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Tavi Colen a rupt tăcerea și a vorbit despre idila cu Gabriela Cristea. Reacția prezentatoarei Denise Rifai când a auzit răspunsul

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”




TM2023: Amintiri despre bucatele din verile de odinioară

Iubitorii gusturilor inedite sau cei care doresc să...

pixel