Are you ready for love? Irina Cristescu, detalii exclusive pentru Spectacola. De unde vine conceptul oglinzii
Irina Cristescu a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre expoziția "Are you ready for love?" , care a avut loc vineri, 18 noiembrie, în sala Foaier a Senatului României.

Sala Foaier a Senatului s-a transformat pentru câteva zile, într-o spectaculoasă expoziție de artă contemporană ce poartă semnătura tinerei artiste Irina Cristescu. Expoziția „Are You Ready for Love” explorează metafora iubirii și este concepută ca o instalație monumentală, formată din peste 300 de metri pătrați de oglindă meticulos pictată. Irina Cristescu transformă oglinda sufletului într-o instalație contemporană completată de picturi realizate în tehnici mixte. 

Publicul prezent la vernisaj au putut astfel să descopere o lume dominată de culoare și sentimente. Miile de intervenții picturale ale instalației reprezintă multitudinea de emoții, sentimente și câteodată dezamăgiri prin care trecem. Pictura pe oglindă transmite putere și îi oferă privitorului un rol activ, care are astfel ocazia să facă parte din opera de artă.

„Este modul prin care explorez părțile nedomesticite ale sinelui. Mă joc cu straturi de culoare ca să mă pot apropia de starea noastră naturală - de a fi și de a iubi”, își explică Irina Cristescu arta.

„A fost fascinant să lucrez cu Irina și să discutăm atât de mult despre arta pe care o iubește. Sutele de mii de elemente circulare cromatice prezente pe oglinzi au fiecare o personalitate distinctă și fiecare reprezintă o stare, o emoție, o pasiune sau un sentiment”, completează Ioana Ciocan, curatorul expoziției „Are You Ready for Love?” și vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.

De unde vine conceptul oglinzii. Irina Cristescu, detalii exclusive pentru Spectacola

Irina Cristescu a vorbit, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, despre expoziția "Are you ready for love?"

SPECTACOLA: Cum a fost ales numele?

Irina Cristescu: Pentru mine, iubirea cred că este un subiect foarte important în ziua de azi, deoarece, consider că mulți dintre noi ne tăiem părți din noi și nu ne acceptăm ca și ne întreg. Și am dorit să subliniez iubirea și să ne îmbrățisăm pentru că suntem perfecți așa cum suntem.

 

Spectacola: Care este cel mai apreciat tablou?

Irina Cristescu: Nu aș putea spune asta. Toate au povestea lor, toate emană emoția lor și toate au sensul lor. Împreună ele creează acest sentiment de iubire pe care eu am încercat să îl exprim prin diferite texturi, culoare și dimensiuni.

 

Spectacola: De unde vine conceptul oglinzii?

Irina Cristescu: Ca și primă expoziție în România, pentru că am mai avut și altele în afară, eu am încercat prima dată, ca și artist, să cercetez aria instalației, unde am reușit să fac o instalație de 300 de metrii de oglindă, care, în spate, stă la bază conceptul psihologic a oglindirii sufletului. Ceea ce eu mi-am propus și am transmis să provoc oamenii să participe pentru a se onglindi pe ei însăși, în a se îmbrățișa pe ei însăși, odată cu tablourile mele. Indiferent de diferențele noastre, noi avem aceleași trăiri ca și oameni.

 

Irina Cristescu (n. Cluj, 1991) a iubit arta din copilărie iar pentru a-și urma pasiunea a studiat la Parsons School of Design în New York și la Central Saint Martins la Londra, apoi a obținut titlul de Master în Arte vizuale la Universitatea Națională de Arte din București. Lucrările Irinei Cristescu se regăsesc în colecții private din Elveția, Mexic, New York și Japonia. Pasionată și de fashion, Irina Cristescu este cea care realizează comunicarea vizuală pentru centrele de optică medicală computerizată Opticris.

 

Data: 18 feb 2022, 16:16
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Expozitii
Tagurile articolului: arta  expozitie  irina cristescu  pictura 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, captură YouTube/ kanal d

Elena Merișoreanu, rețeta inedită de murături, pe care o prepară în fiecare toamnă. Care este ingredientul secret al artistei: „Așa îți ții bărbatul pe lângă casă”

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei tale

Mihai Bobonete, Gabriel Cotabiță, captură video YouTube

Cum l-a țepuit Mihai Bobonete pe Gabriel Cotabiță. Cântărețul, avertisment în privința comediantului: „E periculos. Ăsta o să-ţi ia lucruri din casă”TM2023: Amintiri despre bucatele din verile de odinioară

Iubitorii gusturilor inedite sau cei care doresc să...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...