Arsurile la stomac sunt provocate adesea de consumul de cafea. Ce recomandă specialiștii
Data publicării:
Arsurile la stomac sunt un efect neplăcut al acidului gastric care urcă în esofag.

O versiune mai extremă a arsurilor la stomac este boala de reflux gastroesofagian (BRGE), o cauză comună a arsurilor la stomac. Dacă sunteți predispus la BRGE și arsuri la stomac, este posibil să fi observat că acestea pot apărea adesea după ce mâncați anumite alimente. Vinovații obișnuiți tind să fie alimentele acide, cofeina și alimentele bogate în grăsimi, potrivit Cedars Sinai. Din păcate, atunci când vă beți ceașca de cafea de dimineață, este posibil să le bifați pe toate.

Cafeaua este un aliment intrinsec acid în sine și o sursă bogată de cofeină. Dacă o asociați cu smântână, un aliment bogat în grăsimi, s-ar putea să vă creșteți fără să vreți riscul de arsuri la stomac. În timp ce o mulțime de dovezi anecdotice sugerează că simptomele BRGE tind să se înrăutățească atunci când se bea cafea, dovezile științifice lipsesc, deoarece niciun studiu clinic nu a confirmat efectele cofeinei asupra pacienților cu această afecțiune, notează Medical News Today.

Identificarea factorilor declanșatori

Pentru cei care iubesc cafeaua, unii experți în sănătate recomandă urmărirea simptomelor. Odată ce identificați alimentele declanșatoare, le puteți elimina pe cele care agravează simptomele în consecință, potrivit Medical News Today


Acest lucru poate însemna izolarea alimentelor pentru a determina impactul acestora. De exemplu, puteți încerca cafeaua fără frișcă pentru a vedea dacă cafeaua este cauza arsurilor la stomac. Dacă vă descurcați bine doar cu cafea, luați în considerare trecerea la o cremă cu conținut scăzut de grăsimi. Pe de altă parte, dacă bănuiți că cafeaua ar putea fi cauza arsurilor la stomac, puteți opta pentru o cafea slab acidă sau cafea decofeinizată pentru a încerca să ușurați simptomele. Unele magazine de produse naturiste oferă opțiuni de cafea cu conținut scăzut de acid, iar majoritatea magazinelor alimentare oferă opțiuni de cafea decofeinizată.

Dacă doriți să faceți mai multe explorări cu cafeaua dumneavoastră, luați în considerare timpii de prăjire și procesele de preparare care au un impact asupra nivelului de acid din cafea. De exemplu, cafeaua prăjită închisă la culoare sau cafeaua prăjită pentru perioade lungi de timp are mai puțin acid decât cafeaua mai deschisă la culoare. 


În plus, cafeaua preparată la rece este mai puțin acidă decât cafeaua obișnuită, preparată la cald. Este important să rețineți că, în timp ce experimentați pentru a identifica alimentele declanșatoare, arsurile la stomac apar de obicei la 30-60 de minute după ce ați mâncat. Încercați să consumați alimente declanșatoare experimentale în mod izolat pentru a fi siguri de alimentele care provoacă simptomele. Dacă simptomele continuă, cereți îndrumare de la medicul dumneavoastră.


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: arsuri  cafea  sănătate  stomac 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel