Atenție la consumul de mici și de carne procesată. Dr. Amalia Arhire: Se asociază cu un risc crescut de cancer de colon
Data publicării:
Cât de sănătoși sunt micii? Dr. Amalia Arhire avertizează că pot fi una dintre cauzele cancerului de colon.

Dr. Amalia Arhire a atras atenția, pe pagina sa de Facebook, asupra pericolelor ascunse din spatele unui preparat, aparent inofensiv: micii. Potrivit specialistului, micii pot avea un aport caloric semnificativ, 2-3 mici furnizând aproximativ 370 de calorii. Această valoare poate fi ușor subestimată, dar aportul caloric crește mai ales în contextul în care micii sunt consumați alături de pâine sau cartofi prăjiți.

Te-ar putea interesa și: Mihai Albu, diagnosticat cu cancer de prostată: „Încă mă aflu în perioada de convalescență”

„Micii îngrașă mult”

„Micii îngrașă mult, mai ales cei de porc și vită, deoarece 2-3 mici au 370 de calorii. Combinația de mici cu pâine sau cartofi prăjiți îngrașă foarte, foarte tare fără legume”, a spus dr. Amalia Arhire, pe pagina sa de Facebook

Te-ar putea interesa și: Cum a debutat Karmen Minune în muzică: „Tata s-a ascuns după un stâlp, ca să plângă. Atât de puternic a fost șocul”

Un alt aspect alarmant evidențiat de dr. Amalia Arhire este legat de carnea la grătar. Carnea arsă poate conține substanțe potențial cancerigene, precum aminele și hidrocarburile aromatice, care sunt asociate cu un risc crescut de cancer. Consumul excesiv de carne procesată, cum ar fi micii, cârnații sau mezelurile, poate avea consecințe grave asupra sănătății, fiind asociat cu un risc crescut de cancer de colon. 

„Consumul de peste 150 de grame de carne procesată se asociază cu un risc crescut de cancer de colon”

„Pe lângă asta, carnea la grătar poate fi foarte nesănătoasă, dacă e arsă. Partea neagră e plină de substanțe cu potențial cancerigen, amine și hidrocarburi aromatice, iar consumul de peste 150 de grame de carne procesată, mici, cârnați sau mezeluri, pe săptămână se asociază cu un risc crescut de cancer de colon”, a explicat medicul.

Te-ar putea interesa și: Codin Maticiuc, destăinuire despre valurile copilăriei: „Marea dramă a părinților mei a fost că n-au reușit niciodată să mă facă să învăț”

Dr. Amalia Arhire subliniază, de asemenea, dificultatea digestiei cărnii grase de porc sau oaie la vârstele fragede ale copiilor. Aceste tipuri de carne pot fi greu de procesat de către organismul copiilor, punând presiune asupra sistemului lor digestiv și contribuind la apariția unor probleme de sănătate.

„În plus, carnea grasă de porc sau oaie e greu de procesat pentru copiii așa de mici”, a mai spus medicul.

Te-ar putea interesa și: Erika Isac s-a confruntat cu anxietatea severă și depresia: „Am ajuns în punctul cel mai înalt. Cel mai mult a contat să trag eu de mine”

Devine evident faptul că este necesar să abordăm diferit modul în care consumăm alimentele, să ne informăm mai mult în ceea ce privește consumul de mici și alte tipuri de carne procesată și să fim conștienți de aportul caloric și de potențialele riscuri pentru sănătate, care sunt asociate cu consumul excesiv de astfel de alimente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Captură video: Kanal D. Captură video: Pro TV

Previziunea pe care Neti Sandu i-a făcut-o actriței Carmen Tănase. S-a aflat după 10 ani: „Mă uitam la ea și am zis «I-auite ce mi-a zis asta»”

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO




pixel