Jador și Oana Ciocan, pregătiți sa devină părinți cât mai repede. Artistul a dat din casă: „Muncesc în sensul ăsta. Poate o să se întâmple și la mine”
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook că, deși pe unele dulciuri scrie "zero zahăr", acestea conțin totuși multe calorii, inducând astfel consumatorii în eroare. Multe persoane mănâncă aceste produse cu convingerea că au zero calorii, însă acest lucru este greșit. Potrivit medicului nutriționist, industria alimentară a înțeles că oamenii doresc să evite zahărul și a lansat produse cu maltitol, un alcool de zahăr care are cu 30% mai puține calorii decât zahărul clasic, dar nu este potrivit pentru cei care vor să slăbească, ci mai degrabă pentru diabetici.
„Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii!! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!! Industria alimentară a înțeles că vrem să evităm zahărul și atunci a pus pe piață o gamă întreaga de produse cu maltitol. Care este un alcool de zahăr cu 30% mai puține calorii. Se absoarbe mai lent în sânge și nu crește brusc glicemia, e recomandat pentru diabetici, nu pentru slăbit. Doar că producătorii se folosesc de această găselniță și scriu mare pe etichetă zero zahăr!
Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahă”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic, salată delicioasă de pepene roșu și telemea: „Este o combinație irezistibilă care trebuie încercată”
În plus, potrivit medicului nutriționist, aceste produse conțin între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier și nu au un gust prea plăcut, ceea ce îi face pe oameni să evite astfel de îndulcitori. Mihaela Bilic avertizat ca oamenii să nu cadă în această capcană, recomandând astfel consumul de porții mici de dulciuri clasice. Totodată, medicul nutriționist a spus că în afara băuturilor răcoritoare ZERO, nu există deserturi cu adevărat fără calorii.
„Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!
Atenție, nu sunt acei îndulcitori sintetici care se foloseau pe vremuri, adică zaharină și aspartam. Culmea este că acei îndulcitori chiar au 0 cal și singurele produse în care îi găsiți sunt băuturile răcoritoare. În produsele făinoase și-n ciocolată se pun alcooli de zahăr, care se numesc tot îndulcitori - se creează confuzia și iluzia că produsele ar fi pentru slăbit. Nu picați în această capcană, mai bine consumați o porție mică din dulciurile clasice, cu gust bun. Cât despre alcoolii de zahăr de tipul maltitol și xylitol, ei sunt de ajutor în guma de mestecat, au efect de protecție împotriva cariilor dentare. În afară de sucul ZERO, nu va amăgiți crezând că există deserturi ZERO. Cheltuială de pomană și rezultat ZERO asupra siluetei”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate