Oana Lis a publicat prima fotografie cu Viorel Lis din spital. Ce mesaj emoționant a scris soția fostului edil
Un mic dejun adecvat, fie sănătos, fie nutritiv sau pur și simplu delicios, poate face o diferență semnificativă într-o zi. Fiind prima masă a zilei, micul dejun ne oferă energia necesară pentru a face față provocărilor de dimineață. Alegerea alimentelor potrivite poate influența semnificativ starea noastră, iar cafeaua cu lapte rămâne o opțiune populară, care deschide un întreg univers de posibilități: lapte integral, degresat, semidegresat sau vegetal, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje.
Dacă optăm pentru laptele degresat în locul celui integral doar pentru că are mai puține grăsimi și calorii, Boticaria García ne atrage atenția asupra unor aspecte care merită luate în considerare.
Prin intermediul rețelelor sociale, Boticaria García abordează subiecte legate de nutriție și sănătate într-un mod accesibil și adesea plin de umor. De această dată, ea a dorit să lămurească care variantă de lapte este mai potrivită pentru cafea: integral, semidegresat sau degresat?
„În mod tradițional, lactatele integrale au fost considerate mai puțin sănătoase din cauza grăsimilor saturate, însă acum știm că nu toate grăsimile saturate sunt la fel, iar cele din lapte nu sunt atât de nocive pe cât se credea”, explică ea.
De asemenea, Boticaria García subliniază că, deși laptele degresat are mai puține calorii, efectele acestui aspect trebuie puse în context. Grăsimile din lactate oferă un efect de sațietate, care lipsește atunci când alegem laptele degresat. În plus, gustul acestuia este mai puțin intens, ceea ce îi face pe mulți să adauge zahăr sau alte alimente mai bogate în calorii pentru a compensa.
Un alt factor important este cantitatea consumată. Dacă bem mai multe cafele cu lapte degresat pe zi, putem ajunge la un aport caloric similar cu cel al consumului de lapte integral, în cantități mai mici. Alegerea tipului de lapte depinde de obiectivele dietetice individuale și de restul alimentelor consumate în timpul zilei.
Te-ar putea interesa și: Alimentele care cauzează un miros neplăcut al respirației. Medicul Mihail Pautov a realizat un top 4: „Degeaba te speli 10 minute pe dinți”
Laptele este o sursă importantă de nutrienți esențiali, care contribuie la sănătatea și starea noastră de bine. Conține proteine de înaltă calitate, cum ar fi cazeina și zerul, care sunt surse de aminoacizi esențiali. Grăsimile din lapte includ acizi grași saturați, nesaturați și polinesaturați, precum și acizi grași esențiali.
Este, de asemenea, bogat în vitamine, precum vitamina A (importantă pentru vedere și funcția imunologică), vitamina D (esentială pentru sănătatea oaselor și absorbția calciului), vitamina B12 (implicată în formarea globulelor roșii), riboflavina și niacina (care sprijină procesele metabolice). Printre minerale, laptele conține calciu, fosfor și magneziu, iar lactoza, un carbohidrat, este o sursă de energie valoroasă.
Astfel, alegerea tipului de lapte nu este simplă, iar decizia trebuie să țină cont de contextul dietetic al fiecărei persoane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...