Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Balonarea apare de obicei după ce mâncăm, fiind cauzată uneori de producția excesivă de gaze în abdomen, potrivit Healthline. Adesea, se poate simți ca și cum ai fi supraîncărcat, umflat sau simți o presiune crescută. De asemenea, poate fi cauzată de constipație, de sindromul intestinului iritabil sau de o creștere excesivă a bacteriilor din intestinul subțire, potrivit Johns Hopkins Medicine.
Și este mult prea frecventă - aproximativ 16-30% dintre oameni raportează că se simt balonați în mod regulat, notează Healthline. Nu numai atât, dar 75% dintre persoanele care au experimentat balonarea au raportat că au simțit simptome moderate până la severe, potrivit unui studiu publicat în Gastroenterology & Hepatology.
De obicei, balonarea dispare atunci când te miști, te hidratezi sau pur și simplu lași timpul să treacă, dar uneori poate fi însoțită de alte simptome pe care nu ar trebui să le ignori.
Dacă te confrunți și cu următoarele simptome, atunci ar trebui să apelezi la ajutorul medicilor.
Durere. De obicei, balonarea este doar inconfortabilă, dar dacă se simte dureroasă, ar putea fi un semn că se întâmplă ceva mai grav. Cancerul ovarian poate provoca acumularea de lichid în abdomen, ceea ce duce la balonare și dureri pelviene, potrivit Health. Durerea cu balonare poate fi, de asemenea, un semn de blocaje în intestine.
Balonare care continuă o perioadă de timp. De obicei, balonarea dispare după o perioadă scurtă de timp, dar dacă aceasta continuă în mod regulat, ar putea fi un motiv de îngrijorare. Potrivit doctorului Monique Swain, obstetrician și ginecolog, balonarea devine îngrijorătoare atunci când durează mai mult de două săptămâni într-o anumită lună, notează Health.
Epuizare. Dacă balonarea este însoțită și de oboseală extremă, cel mai bine este să consultați un furnizor de servicii medicale cât mai curând. Acesta poate fi un simptom ulterior atât al unei boli de ficat, cât și al insuficienței cardiace congestive, afecțiuni medicale grave.
Un alt semn al cancerului ovarian poate fi reprezentat de probleme intestinale și urinare, cum ar fi nevoia de a merge la baie mai des decât de obicei. Acest lucru se poate datora unei mase care apasă pe organele interne.
Modificări ale apetitului. Dacă pofta de mâncare se schimbă brusc, cum ar fi senzația de sațietate rapidă sau lipsa senzației de foame, acesta ar putea fi un semn al altor tipuri de cancer care ocupă spațiu în mucoasa cavității abdominale, cum ar fi cancerul de sân, cancerul de colon sau cancerul pancreatic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: balonare boli sănătate