„Banii aduc fericirea!”. Iancu Guda demontează toate miturile despre bani: „Dacă vor gândi așa, vor rămâne săraci pe viață!
Data publicării:
Cine nu și-ar dori să se îmbogățească peste noapte? Cu siguranță mulți dintre noi visăm la asta, dar Iancu Guda, expert în managementul riscului de credit și al banilor, a detronat toate miturile și a spus cum poți atinge fericirea și pe plan financiar. Răbdarea este cheia succesului aici.

Educația financiară este un capitol prea puțin dezvoltat în țara noastră, România aflându-se la coada clasamentului în materie de educație și intermediere financiară. Îngrijorătoare sunt statisticile care arată că unul din trei români se expun sărăciei. Astfel, Iancu Guda le sare în ajutor românilor și îi învață cum își pot crește veniturile, într-un mod sănătos.

Ce criterii trebuie să îndeplinim ca să fim împliniți din punct de vedere financiar

Invitat în cadrul podcastului  „Vorba Lu' Jorge”, Iancu Guda a povestit despre un subiect delicat în rândul oamenilor din țara noastră, despre bani. Expertul în educație financiară e recunoscut că banii pot aduce fericirea, dar contează enorm de unde provin aceștia.

„Banii ne pot ajuta să fim fericiți dacă suntem autentici. Ca să fim autentici trebuie să facem ceea ce facem din pasiune. Ca să avem libertatea de a alege, trebuie să avem independență financiară. Ca să avem independență financiară trebuie să economisim, să investim, ca să nu depindem de veniturile active, să avem și venituri pasive. E atât de simplu. Banii, sunt absolut convins, pot aduce fericirea!”, a explicat Iancu Guda, invitat în cadrul podcastului precizat anterior.

Te-ar putea interesa și: Horoscopul banilor 10 - 16 iunie 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Cum poți să fii independent financiar

Independența financiară este o calitate, am putea-o numi, după care tânjim cu toții și adesea ni se pare un rang greu de atins, dar Iancu Guda ne explică cum putem ajunge acolo dacă economisim și fără să avem niște venituri foarte mari. Tot acesta spune că, cu cât ne asumăm mai multe riscuri, cu atât putem eșua. Astfel, indicat ar fi ca acest proces să îl facem treptat, pentru că da, se pot face bani și așa.

„Nu contează ce salariu ai ca să fii independent financiar. Da, e mai greu să economisești când ai un salariu minim, dar se  poate. Tehnic, prima regulă este să economisești un sfert din banii pe care  îi ai și a doua regulă este să investești la un randament de 10%. Noi trebuie să avem grijă de bani, când avem bani și de sănătate, când suntem sănătoși. Nu să ne gândim cum facem bani când suntem la faliment.

Eu știu  multă lume vor să se îmbogățească peste noapte, dar, dacă vor gândi așa, vor rămâne săraci toată viața. Deci fie realizăm că prosperitatea vine treptat, pas cu pas, fie visăm  că ne îmbogățim peste noapte, asta înseamnă că ne luăm riscuri foarte mari.  Asta înseamnă cu 1% o să reușească, dar 99% nu.”, a continuat Iancu Guda.

Youtube video image

Te-ar putea interesa și: Ce datorii are Fuego. Se îmbracă de la designerul Casei Regale, dar are rate la bancă: „Sunt la fel ca restul oamenilor!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Oriana Popescu
Categorie: Economie


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel