Limitarea plăților cash. Elena Cristian: A fost o capcană întinsă primului ministru
Data publicării:
Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că renunță la măsura restricționării plăților în numerar la numai o zi de la intrarea în vigoare a noilor reguli prevăzute în noile măsuri fiscal-bugetare.

În acest context Elena Cristian, analist DCBusiness, a spus că: ”Întâlnim din nou o situație care evidențiază cât de bine a fost pregătită decizia Ministerului Finanțelor de a restricționa plățile în numerar. Nu este nici prima și probabil nici ultima dată când Guvernul, indiferent de numele său, revine asupra unor decizii fiscale. Totuși, ceea ce pare surprinzător este momentul acestei retrageri, produsă după publicarea în Monitorul Oficial. După ce toată economia s-a agitat, după ce s-au adus în spațiul public numeroase argumente împotriva acestei decizii și după ce băncile au crescut comisioanele în anticiparea unor schimbări iminente.

Analistul a mai spus că: ”În opinia mea, pe care mi-am exprimat-o ori de câte ori a fost posibil, această măsură pare să fi fost adoptată fără documentare corespunzătoare. O analiză atentă ar fi evidențiat cât de puțin pregătită este România în ceea ce privește bancarizarea, în special în mediul rural. Există puține terminale bancare, în special în zonele rurale, puține magazine care au POS-uri și mai puțini comercianți care sunt înregistrați fiscal și declară în mod corespunzător veniturile. Din punctul meu de vedere, această măsură nu s-a adresat exclusiv evazioniștilor, ci mai degrabă celor care sunt onești în afaceri. Cei care nu utilizează case de marcat, nu înregistrează tranzacțiile și operează în economia informală nu sunt interesați de transparență fiscală sau de respectarea regulilor”.

 

Citește mai departe aici.


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Economie
Tagurile articolului: elena cristian  limitarea platilor in numerar  marcel ciolacu  masuri fiscal bugetare  plati in numerar 


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locCare sunt cei mai moderni pantofi pentru bărbați și femei?

Cauți cei mai moderni pantofi pentru anul acesta? Cu...

pixel