Banii POT cumpăra fericirea. De câți ai nevoie
Data publicării:
Banii pot cumpăra fericirea: Iată de cât de mulți aveți nevoie și cum să-i cheltuiți, potrivit experților.

Cunoaștem cu toții fraza: „banii nu pot cumpăra fericirea”. Se pare că acest lucru nu este în totalitate adevărat. Banii pot cumpăra un anumit grad de satisfacție în viață, în funcție de câtă avere aveți și de modul în care o cheltuiți.

Cercetările arată că bunăstarea emoțională crește odată cu venitul, până la un punct. Un studiu din 2010 a analizat sondajele a 450.000 de americani și a constatat că participanții cu venituri mai mari au raportat o bunăstare emoțională mai mare. Această fericire ține până la un venit anual de 75.000 de dolari. După aceea, scade.

 

Dincolo de avere, pentru a putea atinge fericirea,  este important să vă puteți satisface nevoile de bază, să vă bucurați de experiențe de viață și să aveți legături sociale.

Nevoi de bază

 

Lindsay Bryan-Podvin, LMSW, terapeut financiar și autor al „Soluției de anxietate financiară”, spune că un venit anual de 75.000 de dolari poate să nu fie pragul tuturor. Abilitatea de a satisface nevoile de bază, cum ar fi hrana, locuința și asistența medicală sunt prioritare. Apoi, cantitatea de satisfacție derivată din venituri variază, în funcție de factori precum nivelul de trai din zona în care locuiți și interesele dvs. 

„Atunci când putem avea grijă financiar de noi înșine, sănătatea noastră mentală este mai bună”, spune Bryan-Podvin. „Este stresant să nu ai bani”.

De fapt, potrivit CDC, adulții care trăiesc sub nivelul sărăciei au avut de trei până la patru ori mai multe șanse de depresie decât adulții care trăiesc peste nivelul sărăciei.

Abilitatea de a satisface nevoile de bază fără a avea mai multe locuri de muncă înseamnă, de asemenea, că este mai probabil să aveți timp pentru prieteni și familie, ceea ce este important pentru fericire. Un studiu de la Harvard, care a început în 1938 și a urmărit sute de bărbați timp de aproape 80 de ani, a colectat date atât despre bunăstarea fizică, cât și cea mentală. Cercetătorii au descoperit că relațiile strânse, mai mult decât banii sau faima, îi mențin pe oameni fericiți pe tot parcursul vieții.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Economie
Tagurile articolului: avere  bani  bunastare.  fericire 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă
pixel