Banii POT cumpăra fericirea. De câți ai nevoie
Banii pot cumpăra fericirea: Iată de cât de mulți aveți nevoie și cum să-i cheltuiți, potrivit experților.

Cunoaștem cu toții fraza: „banii nu pot cumpăra fericirea”. Se pare că acest lucru nu este în totalitate adevărat. Banii pot cumpăra un anumit grad de satisfacție în viață, în funcție de câtă avere aveți și de modul în care o cheltuiți.

Cercetările arată că bunăstarea emoțională crește odată cu venitul, până la un punct. Un studiu din 2010 a analizat sondajele a 450.000 de americani și a constatat că participanții cu venituri mai mari au raportat o bunăstare emoțională mai mare. Această fericire ține până la un venit anual de 75.000 de dolari. După aceea, scade.

 

Dincolo de avere, pentru a putea atinge fericirea,  este important să vă puteți satisface nevoile de bază, să vă bucurați de experiențe de viață și să aveți legături sociale.

Nevoi de bază

 

Lindsay Bryan-Podvin, LMSW, terapeut financiar și autor al „Soluției de anxietate financiară”, spune că un venit anual de 75.000 de dolari poate să nu fie pragul tuturor. Abilitatea de a satisface nevoile de bază, cum ar fi hrana, locuința și asistența medicală sunt prioritare. Apoi, cantitatea de satisfacție derivată din venituri variază, în funcție de factori precum nivelul de trai din zona în care locuiți și interesele dvs. 

„Atunci când putem avea grijă financiar de noi înșine, sănătatea noastră mentală este mai bună”, spune Bryan-Podvin. „Este stresant să nu ai bani”.

De fapt, potrivit CDC, adulții care trăiesc sub nivelul sărăciei au avut de trei până la patru ori mai multe șanse de depresie decât adulții care trăiesc peste nivelul sărăciei.

Abilitatea de a satisface nevoile de bază fără a avea mai multe locuri de muncă înseamnă, de asemenea, că este mai probabil să aveți timp pentru prieteni și familie, ceea ce este important pentru fericire. Un studiu de la Harvard, care a început în 1938 și a urmărit sute de bărbați timp de aproape 80 de ani, a colectat date atât despre bunăstarea fizică, cât și cea mentală. Cercetătorii au descoperit că relațiile strânse, mai mult decât banii sau faima, îi mențin pe oameni fericiți pe tot parcursul vieții.
 

Autor: Georgiana Ioniţă | Dată: 26 oct, 14:42

Bancul serii: La cinema

Șeful poliției îl cheamă pe agentul care tocmai îl urmărise pe criminal:


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții